Uncategorized

Ardei, roșii, morcovi și puțin ardei iute – aceasta este conservarea mea numărul 1, nu este nici ajvar, nici pindjur, este chiar mai bună…

**Salata de Loveci este o conservă pe care am încercat să o pregătesc pentru prima dată în acest an, după ce vecina mea, baba Rada, mi-a prezentat în vara aceasta gustul minunat al acestei magie dulce-acrișoare, a cărei bază sunt morcovii și ardeii „corn” (amândouă cu gust dulce), care sunt gătite într-un sos de roșii.

 


 

De fapt, se poate spune că aceasta este „conservă în conservă”, dar oricum, această conservă este cu adevărat o „Salată de Loveci” care este ideală pentru a fi servită ca garnitură cu carne prăjită, dar se potrivește excelent și într-o variantă fără carne, ca sos pentru paste.

 

 

Vă întrebați de ce se numește „Loveci”?

Ei bine, pentru că vânătorii sunt asociați cu ideea că le place mâncarea picantă și iute, astfel că în literatură veți întâlni „gulaș de vânători”, „sos de vânători” și altele similare, iar ceea ce este comun pentru toate aceste „mâncăruri de vânători” este că sunt condimentate cu piper negru iute sau ardei iute.

Dar, deoarece nu toți vânătorii sunt la fel, este posibil să existe și unii care nu apreciază mâncarea picantă, astfel că și această salată poate fi preparată într-o variantă „dulce”, fără adăugarea de ardei iuți.

Oricum, „salata de Loveci” este ceva ce trebuie să faceți în această sezonă, deoarece procedura este foarte simplă și, chiar dacă nu sunteți expert, veți reuși. Iată ce aveți nevoie:

**INGREDIENTE NECESARE:**
– 3,5 kg ardei
– 2 litri suc de roșii
– 1 kg morcovi
– 3-4 ardei iuți (opțional)
– usturoi
– pătrunjel proaspăt
– 200 ml ulei
– 200 ml oțet alb 9%
– sare
– piper negru
– coriandru
– zahăr

**MOD DE PREPARARE:**