Uncategorized

Merge totul pe principiul 4: Cele mai frumoase clătite care există în lume…

I REȚETĂ – Cel mai bun aluat și rețetă de clătite pe care le-am încercat până acum: totul merge pe principiul 4 din ingredientele, ceea ce este foarte interesant. Aceste clătite sunt foarte fine și moi și nu sunt deloc grase sau gumate când sunt mușcate, iar puteți să le umpleți după dorință, toate aromele li se potrivesc bine…

 


 

Ingrediente necesare:

 

 

 

4 ouă, 400 g făină, 400 ml lapte, 400 ml apă minerală carbogazoasă, 4 linguri ulei, puțină sare și 1 pliculeț zahăr vanilat. Procedeu: Bateți ouăle cu un tel, apoi adăugați jumătate din făină și laptele, și amestecați bine totul.

Apoi adăugați a doua jumătate din făină și lapte, puțină sare, zahăr vanilat și ulei, și amestecați până nu mai sunt cocoloașe. La final adăugați apa minerală și amestecați bine până se uniformizează și devine unsuros. Lăsați amestecul să se odihnească în frigider timp de o oră.

În acest timp, ingredientele se vor integra frumos și aluatul va fi mai bine copt, iar clătitele de la prima până la ultima vor fi la fel de groase. Ungeți tigaia pentru clătite cu puțin ulei și încălziți-o bine, apoi turnați o lingură din amestec în ea.

Întindeți repede și uniform pe toate părțile și gătiți câteva secunde pe o parte, apoi întoarceți și pe cealaltă parte, gătiți tot atât sau puțin mai puțin. Așezați clătitele gătite una peste alta, acoperiți cea de deasupra cu a doua întoarsă pe farfurie și umpleți după dorință. / Coolinarika.com

Veți fi încântați de gust! Comentariul lui Lidija Vlahova: “6 ouă, 400 g făină, 200 ml apă obișnuită, 6 linguri ulei și 600 ml lapte. Aceasta este rețeta mea pentru o dublă doză, iar dacă doriți, puteți reduce cantitatea la jumătate”.

II REȚETĂ – Ingredient secret pentru clătite subțiri ca hârtia

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

 

Author: morenews99.com