Uncategorized

Mult mai bună decât ajvarul și pinjurul împreună! Toată lumea vă va cere rețeta pentru această zacuscă de iarnă.”

“Ingrediente necesare:



3,5 kg de ardei tocați, 2 capete de ceapă tocată mărunt, 1 kg de morcovi tăiați cubulețe, 1 buchet de pătrunjel, 2-3 ardei iuți la gust, ½ plic de boabe de piper negru, 200 ml de ulei, 200 ml de oțet, 3 linguri de sare, 2 litri de sos de roșii fiert și 1 conservant.

 

Procedură: Într-o cratiță mai mare, puneți sosul de roșii, uleiul, oțetul, adăugați zahărul, sarea și conservantul. Când dă în clocot, adăugați mai întâi morcovii, iar când sunt pe jumătate fierți, adăugați ardeii și fierbeți până când ardeii se înmoaie.

Adăugați ceapa și pătrunjelul tocat mărunt. Fierbeți doar câteva minute în plus și apoi depozitați în borcane încălzite. Cu o bârnă de lemn sau cu mânerul unei linguri de lemn, eliberați aerul, acoperiți și răsturnați borcanele timp de câteva minute pentru a le vidanja. Acoperiți borcanele și lăsați-le să se răcească. Puteți vedea întregul proces în videoclipul AICI.

Uitați și la următoarea rețetă pentru Salata Lovech, de această dată conform micilor secrete ale Taniei din “Bucătăria Taniei”.

Ingrediente necesare: 1 kg de roșii, 2 kg de ardei, 4 capete de ceapă, 1 cap întreg de ceapă, 500 g de morcovi, un buchet de pătrunjel sau după gust, 100 g de zahăr, 100 g de sare, 100 ml de oțet alb de 9%, 100 ml de ulei, 2 foi de dafin.

Procedură:

 

CONTINUE READING….

 

Author: morenews99.com