Uncategorized

Baklava cum nu ați mai încercat până acum – toți vă vor cere rețeta, iar secretul constă în cele două sosuri

Ingrediente necesare: 500 g foi de plăcintă, 1 kg mere curățate și rase, 150-200 g zahăr, 150 g margarină/unt, 2 linguri de scorțișoară, ulei pentru a stropi foile. Pentru sirop: 500 ml apă, 400 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 1 lămâie – coajă rasă.

 



Mod de preparare: Spălați merele, curățați-le și apoi radeți-le pe partea mare a răzătoarei. Puneți-le într-o cratiță sau tigaie adâncă pe foc pentru a le căli.

 

 

Căliți-le până se evaporă lichidul, apoi adăugați 150-200 g de zahăr, în funcție de cât de dulci sunt merele. Apoi adăugați 150 g margarină și căliți bine. La final, presărați 2 linguri de scorțișoară și amestecați bine.

Desfaceți foile și împărțiți-le în grupe de 3 sau 4 foi, în funcție de cât de groase doriți să fie ruladele. Fiecare foaie stropiți-o cu ulei, puneți alta deasupra, iar pe a treia sau a patra foaie puneți umplutura la un capăt.

Rulați-le și așezați-le în tava unsă cu ulei, tăiați-le în bucăți, ungeți-le cu ulei pe deasupra și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ o jumătate de oră.

Rulada coaptă trebuie să se răcească, apoi se toarnă peste ea siropul fierbinte. Pentru sirop, într-o cratiță pe foc puneți 500 ml de apă și 400 g de zahăr. După ce fierbe, lăsați-l să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute, iar la final adăugați vanilia și coaja de lămâie.

Rețeta II: Baklava cum nu ați mai încercat până acum – toți vă vor cere rețeta, iar secretul constă în cele două sosuri.

Ingrediente necesare: 500 g nuci măcinate, 500 g nuci blendate sau tăiate mărunt, 1 kg foi de plăcintă subțiri de casă, 1,2 kg zahăr tos, 250 g unt, sucul unei lămâi.

Mod de preparare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com