Uncategorized

Prăjitură suculentă… gata în 15 minute, se topește în gură

**Cineva îl numește „nutma”, „buçma”, „ravaniya”, „spongiorka”, iar la noi acasă îl numeam simplu „pandispan”. În funcție de regiunea din care provineți, este posibil să aveți același sau un tort similar pe care îl numiți diferit de altele.

 


 

Esenta este aceeași, aluatul este făcut din ouă bătute cu zahăr și făină sau griș, însiropat cu sirop.

 

 

Se pot adăuga și nuci măcinate sau o amestecare de griș și făină, dar noi acasă îl făceam cel mai simplu, cu ouă de țară și făină. Nu ratați a doua rețetă de la bucătarul profesionist Tom Filos pentru care aveți și o prezentare video:

Există o poveste legată de acest tort. Anume, dacă cineva vă vizitează în timp ce acest tort se coace, nu trebuie să îi permiteți să plece până când tortul nu este complet copt și să îi oferiți să-l guste.

În caz contrar, tortul se va „aplatiza” și nu va fi frumos și moale ca un burete. Iată ce aveți nevoie:

REȚETĂ 1 – INGREDIENTE NECESARE: 10 ouă (preferabil de țară, pentru a da tortului o culoare galbenă frumoasă), 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină. PENTRU SIROP: 1,3 litri de apă, 800 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat (10 g).

REȚETĂ 2 – INGREDIENTE NECESARE: 10 ouă, 150 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat (10 g), 60 ml ulei vegetal, 150 g făină, 1 plic de praf de copt (10 g). PENTRU SIROP: 600 g zahăr, 600 ml apă, 60 ml suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com