Uncategorized

De-ți lingi degetele…

Cel mai bun fel de mâncare din carne tocată. Cum se face pleskavița gurmandă? Vă prezentăm rețeta originală în prezentarea „Cele mai bune rețete de casă” – NDR. Aflați cum puteți pregăti pleskavicele pas cu pas în doar câteva minute.

 


 

Ingrediente necesare pentru o pleskaviță:

 

 

  • 300 g carne tocată mixtă
  • Sare și piper negru după gust
  • 1 linguriță de boia roșie măcinată (bukovec)
  • 1/2 ceapă
  • 2-3 felii de slănină/pancetta tocată (aproximativ un pumn)
  • 1 pumn de cașcaval tocat

Mod de preparare:
Într-un castron adânc, puneți carnea tocată și adăugați sare, apoi condimentați cu puțin piper negru proaspăt măcinat și o linguriță de boia roșie măcinată. Curățați ceapa și, pentru această cantitate de carne, este suficientă o jumătate de ceapă.

Tocați ceapa cât mai fin și adăugați-o la carnea tocată. Tocați slănina și cașcavalul în cubulețe mici și adăugați-le în amestec. Amestecați bine cu mâna, astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze uniform.

La final, trebuie să obțineți un amestec fin și compact de carne tocată. Formați-l într-o bilă, acoperiți-l cu folie transparentă și lăsați-l în frigider să se odihnească 2-3 ore, pentru ca aromele să se combine și condimentele să fie absorbite de carne.

Ungeți placa pe care veți lucra cu puțin ulei. Puneți bila de carne pe placă și începeți să o aplatizați ușor cu palmele pentru a forma pleskavița. Grosimea trebuie să fie de aproximativ un centimetru.

Puneți pleskavița pe o tigaie grill încinsă și unsă și prăjiți-o timp de cinci minute pe fiecare parte. Când este bine rumenită pe partea de jos, întoarceți-o pe cealaltă parte, fără a o întoarce anterior. Când este gata, scoateți pleskavița și serviți-o fierbinte cu garnitura preferată.

II. REȚETĂ – Rețetă pentru originalii Leskovački Uštipci gata în 20 de minute – de-ți lingi degetele. Un gust pe care nu l-ai mai încercat până acum! Aflați cum se prepară „Leskovački Uštipci” – un fel de mâncare delicios din carne tocată.

Ingrediente necesare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com