Uncategorized

Pâinile nemâncăruri ale bunicii mele…

Nu-mi este greu să frământ aluatul duminica dimineața și să pregătesc produse de patiserie calde pentru mic dejun: gogoși sau pâinici, nu știu cum le numiți în zona voastră… la mine sunt pâinici. De când mă știu, le-am iubit acasă și le-am făcut frecvent.

 


Singura problemă era că, atunci când le prăjeam, aluatul absoarbea mult ulei, ceea ce strica efectul culinar, până când o prietenă mi-a dezvăluit secretul ei și am încercat rețeta ei. De atunci, le pregătesc așa și toată lumea le adoră, în special nepoții…

 

 

 

Ingrediente necesare: un ou, 1-2 căni de smântână, 1 cană de apă caldă, 1 plic de praf de copt, puțină sare, făină după nevoie.

Mod de preparare: Se frământă un aluat din toate ingredientele enumerate, adăugând făina treptat. Trebuie să obțineți un aluat moale, similar cu cel pentru plăcinte sau pizza. Apoi, întindeți o foaie cu ajutorul unui sucitor, de grosimea unui deget. Se taie dreptunghiuri și se prăjesc în ulei încins. Citiți și următoarea rețetă scurtă pentru pâinici rapide, care a fost preferată de cititorii NMD.mk:

PÂINICI RAPIDE: Copiii întotdeauna cer din ce în ce mai multe

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI….

 

Author: morenews99.com