Uncategorized

Pâine omidă: Foarte gustoasă, moale ca bumbacul.

Ingrediente necesare:

 


 

120 ml lapte, 100 ml apă, 40 ml ulei, 1 linguriță zahăr, 2 lingurițe sare, 20 g drojdie proaspătă, 1 albuș de ou, 400 g făină. Pentru umplutură: 1 ou, 250 g brânză de vaci/ricotta, 1-2 linguri pătrunjel proaspăt.

 

 

 

Mod de preparare: Zdrobiți drojdia și adăugați 100 ml apă călduță și 120 ml lapte călduț. Amestecați pentru a dizolva drojdia, apoi adăugați 40 ml ulei și albușul de ou. Amestecați și combinați ingredientele lichide, apoi adăugați două lingurițe de sare și o linguriță de zahăr. Amestecați până se dizolvă. Adăugați treptat făina și amestecați inițial cu telul, apoi cu mâna.

Frământați aluatul, apoi loviți-l de 20 de ori de suprafața de lucru. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l să dospească timp de o oră. Între timp, pregătiți umplutura. Într-un bol adânc, amestecați un ou cu 250 g ricotta (brânză de vaci cremoasă). Dacă aveți brânză de vaci obișnuită, adăugați 1-2 linguri de smântână.

Amestecați bine până obțineți o textură cremoasă. Sărați și adăugați pătrunjel proaspăt tocat. Pe o suprafață presărată cu făină, răsturnați aluatul dospit și împărțiți-l în două părți. Fără a frământa prea mult, formați fiecare parte într-un rulou, apoi întindeți-o cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară alungită.

Pe o parte faceți tăieturi (vedeți video) la o distanță de aproximativ 1,5-2 cm, dar nu până la capăt. Pe cealaltă parte, întindeți jumătate din umplutură. Apoi rulați în formă de omidă. Ruloul se răsucește în formă de melc și se așază într-o tavă rotundă unsă.

Repetați același proces cu al doilea aluat, iar al doilea rulou de omidă se adaugă la primul. Ungeți pâinea deasupra cu gălbenuș de ou și presărați semințe de susan. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute.

 

Ingrediente necesare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com