Uncategorized

ALVA ORIGINALĂ TAAN: Rețetă cu 3 ingrediente, cel mai bun desert pentru cafea”

Alva Taan Originală: Alva Taan provine din țările arabe, dar se consideră că este un produs turcesc. Ca desert, este cel mai frecvent preparată în Bosnia și în general pe întreaga Balcan, în Africa de Nord și în Asia Centrală.

 


 

În Balcan, cea mai frecvent întâlnită variantă este cea preparată din susan, dar se găsește și în Europa și America. Varianta preparată din cereale se întâlnește în Iran, Pakistan și India, iar alva cu ouă și zahăr este caracteristică pentru Grecia și Turcia.

 

 

Original, se prepară din tahini (semințe de susan măcinate), miere (sau zahăr obișnuit, sirop de glucoză sau fructoză) și ulei vegetal. Opțional, pot fi adăugate vanilie, cacao, fistic, nuci, alune, stafide etc., și puteți face și cafea neagră care se potrivește excelent cu acest desert.

Semințele de susan conțin acizi grași nesaturați, proteine, vitamina E, vitamina B sub formă de acid nicotinic, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fosfor și fier.

De asemenea, conțin lecitină, care are efecte benefice asupra celulelor nervoase și a sistemului nervos din creier, facilitează eliminarea toxinelor prin piele, îmbunătățește circulația și are efecte favorabile asupra funcționării glandelor endocrine. Îmbunătățește circulația și contribuie la îmbunătățirea generală a întregului organism.

Alva Taan este recomandată pentru probleme gastrice și probleme cu tiroida, dar și pentru persoanele care suferă de oboseală cronică și au probleme cu concentrarea. Datorită acizilor grași nesaturați, este recomandată ca prevenție și ajutor în tratarea aterosclerozei, deoarece ajută la descompunerea depozitelor de colesterol din artere.

Această dată, vă prezentăm două rețete care sunt cele mai apropiate de varianta originală. Mulți cred că alva se prepară din făină, dar adevărul este că se prepară din tahini (tahini), care este de fapt o pastă sau sos obținut din semințele de susan. Iată ce aveți nevoie:

REȚETĂ 1 – INGREDIENTE NECESARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com