Uncategorized

ACEASTA ESTE GLAZURA SECRETĂ PENTRU PLĂCINTE:

Fiecare gospodină are propriul ei sos secret cu care stropește plăcintele. Unele folosesc apă clocotită cu puțin ulei și condimente, altele folosesc smântână, dar dacă doriți ca plăcintele voastre să fie ca cele de la restaurante, aromate, gustoase și crocante, folosiți acest truc:

 


 

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SOS: 7 linguri de făină, 1 plic de drojdie uscată (10 g), 2 cești (pentru cafea) de lapte, 1 ceașcă de ulei, sare sau zahăr în funcție de tipul plăcintei pe care o faceți

 

 

MOD DE PREPARARE: Amestecați toate ingredientele pentru a obține o compoziție semilichidă, asemănătoare cu aluatul pentru clătite. Când faceți o plăcintă din foi de patiserie, sărată sau dulce, ungeți fiecare foaie cu acest sos și apoi umpleți-o în mod obișnuit.

Restul de sos care rămâne, turnați-l pur și simplu peste plăcintă și lăsați-o să stea o oră și jumătate înainte de a o coace, pentru ca foile să absoarbă bine sosul. Cu acest sos, plăcinta va fi întotdeauna frumoasă, aerată și compactă. Dacă faceți burek, urmați această rețetă:

BUREK DE CASĂ CU CARNE DIN FOI GATA – INGREDIENTE NECESARE: 500 g de foi, 800 g de carne tocată mixtă, 1 ceapă, sare, piper negru măcinat, amestec de legume (vegeta), puțin ulei, 200 ml de apă

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

 

Author: morenews99.com