Uncategorized

PATE DE VINETE… Este atât de delicios întins pe pâine și ca salată, mă întreb de ce nu se găsește în magazine

 

**Încet, de la dovlecelul gustos trecem la vinetele. Acestea sunt foarte sănătoase și ar trebui să le consumăm regulat, dar la fel ca și dovleceii, în formă proaspătă se găsesc doar într-o anumită perioadă a anului. Vinetele sunt atât de delicioase încât în multe rețete înlocuiesc carnea.**

 


 

Recent am descoperit că din ele se poate prepara o pastă foarte gustoasă, care, din punct de vedere al gustului, le întrece pe toate celelalte. Este simplă, poate fi întinsă pe pâine, dar poate fi servită și ca salată sau garnitură pentru felul principal. Consider că este atât de bună încât ar trebui să fie vândută în magazine.

 

 

 

**Ceea ce este interesant la această pastă este că se adaptează ușor la diferite gusturi, așa că adăugând sau eliminând anumite ingrediente, obțineți o pastă cu un gust complet diferit. Voi dezvălui câteva versiuni, iar voi alegeți pe cea care vă place cel mai mult. Iată ce aveți nevoie:**

**REȚETA 1: INGREDIENTE NECESARE:** 500 g vinete, 2 căței de usturoi, 5 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de suc de lămâie, sare, piper negru și pătrunjel după gust.

**REȚETA 2: INGREDIENTE NECESARE:** 1 vânătă mare (400 g), 1/2 ceapă roșie, 150 g ton în ulei, 1 lingură de unt, 1 lingură de ulei de măsline, 50 ml de supă de legume sau apă, sare, piper negru.

**REȚETA 3 cu prezentare video: INGREDIENTE NECESARE:** 2 vinete, sare, piper negru, ulei, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de smântână, 2-4 linguri de ulei de măsline, suc de lămâie și, după gust, puțin mărar (5 boabe).

**MOD DE PREPARARE (REȚETA 2):**

 

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

Author: morenews99.com