Uncategorized

“Plăcintă rapidă, delicioasă și irezistibilă cu iaurt, gata în 15 minute… 4 rețete”

 

Pentru a prepara această plăcintă, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente: 500 g foi de plăcintă gata preparate, 4 ouă mari (sau 5 mai mici), 100 ml ulei, 500 ml iaurt, 150 ml apă minerală cu gaz, 1 linguriță sare sau după gust, susan pentru presărat deasupra sau altă sămânță la alegere.

 


Mod de preparare: ungeți o tavă cu ulei și desfaceți foițele. Luați prima foaie și strângeți-o cu degetele ca o armonică și puneți-o în tavă. Procedează la fel cu restul foilor, umplând tava complet, până când este plină.

 

 

 

Înfășurați ultima foaie ca un rulou și așezați-o în mijloc. Lăsați plăcinta pregătită deoparte în timp ce preparați umplutura. Într-un bol adânc, bateți 4 ouă cu 100 ml ulei și o linguriță de sare până când obțineți o compoziție spumoasă, folosind un mixer.

La final, adăugați 500 ml iaurt și 150 ml apă minerală cu gaz și amestecați bine până când compoziția devine omogenă. Cu această compoziție, turnați uniform plăcinta folosind o lingură sau o spatulă.

Cu o furculiță, verificați dacă lichidul se distribuie uniform între foi.

Lăsați plăcinta pregătită timp de aproximativ 10 minute pentru a absorbi lichidul și presărați susan deasupra. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ jumătate de oră sau până când plăcinta capătă o culoare frumoasă auriu-brun.

Dacă observați că se rumenește prea repede deasupra, acoperiți-o cu folie de aluminiu. Scoateți plăcinta din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi.”

“II REȚETĂ