Uncategorized

PÂINE DE PIZZA FĂRĂ FRĂMÂNTARE:

Eu sunt începătoare în bucătărie și nu sunt pricepută în frământarea aluatului, dar când am văzut această rețetă, m-a atras aspectul frumos al pâinii, dar și faptul că nu este necesar să frământ aluatul. Aluatul se amestecă cu o lingură și apoi se modelează ușor cu mâinile, astfel că, dacă eu am reușit, credeți-mă, oricui îi va reuși. Mai jos în text veți găsi și linkul către videoclipul de unde am văzut procedura.

 

 

 

Această “pâine-pizza” este umplută cu cașcaval ras (un fel de mozzarella, dar poate fi orice fel de cașcaval pentru pizza) amestecat cu brânză feta (sau altă brânză la alegere). Desigur, aceasta este doar o opțiune, fiecare poate să o umple cu altceva, după gustul propriu. Iată de ce aveți nevoie:

 

 

 

INGREDIENTE NECESARE:

  • 200 ml lapte cald/mic,
  • 1 ou la temperatura camerei,
  • 3 linguri de unt,
  • 1 lingură de zahăr,
  • 1 linguriță de sare,
  • 1 plic de drojdie uscată (8-10 g),
  • 300 g făină + puțină în plus. PENTRU UMPLUTURĂ: amestec de cașcaval ras și brânză feta în cantitatea unei mâini (o minge cât o portocală).

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

 

Într-un bol mai adânc, puneți laptele cald, adăugați trei linguri de unt, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare, 1 plic de drojdie uscată. Amestecați ingredientele până obțineți o compoziție omogenă, apoi începeți să adăugați făina treptat.

După ce adăugați 300 g făină, poate fi necesară încă o lingură de făină pentru a obține consistența dorită. Aluatul este moale și lipicios, aproape ca pentru gogoși, dar nu trebuie să fie lichid, nici tare.

Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald să crească timp de jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura: radeți cașcavalul și amestecați-l cu brânza, apoi formați o minge cu mâinile de mărimea unei portocale. Puteți umple cu ce altceva doriți.

Apoi, pe o suprafață ușor presărată cu făină, răsturnați aluatul crescut (adaugați puțină făină dacă este necesar), apoi formați o minge cu mâinile, apoi aplatizați-o ca o pizza groasă. În mijloc, puneți mingea de cașcaval, apoi închideți aluatul cu degetele.

Dacă se lipește de degete, adăugați puțină făină. Răsuciți aluatul cu joncțiunea în jos și apoi cu grijă, cu degetele, aplatizați-l din nou pentru a obține o formă de disc/coajă groasă.

Puneți-l într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și întindeți-l puțin cu palmele pentru a fi mai subțire. Deasupra, ungeți-l cu gălbenuș de ou și presărați-l cu puțin cașcaval și bucățele de brânză.

 

 

 

Puneți-l la cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 20-25 de minute, până când este bine copt.