Uncategorized

Din 1 litru de lapte, în 5 minute, am făcut 1 kg de cașcaval moale… toți oaspeții mi-au cerut rețeta.

Din 1 litru de lapte, în 5 minute, am făcut 1 kg de cașcaval moale… toți oaspeții mi-au cerut rețeta. Acesta este cel mai ușor și mai economic mod de a pregăti “cașcaval” acasă.

 


 

Dintr-un litru de lapte se obține puțin peste 1 kilogram de cașcaval moale, delicios, care se taie ușor și este excelent pentru servire ca gustare, adăugare în salate, sandvișuri și diverse mâncăruri.

 

 

Când veți citi rețeta, probabil veți fi surprinși să aflați că multe dintre “brânzeturile” și “cașcavalurile” comerciale sunt pregătite într-un mod similar.

Brânza originală, pe care o cunoaștem, se pregătește într-un mod complet diferit. Pentru a obține o brânză de calitate de 1,2 kg, uneori sunt necesari între 5 și 10 litri de lapte, iar pentru cașcaval, procesul este și mai lung și mai complicat.

Așadar, cu această rețetă nu veți obține cașcaval original, ci un produs lactat de calitate similar cu diversele “Gauda” comerciale. Pregătit acasă, fără niciun alt aditiv și cu o diferență mare de preț, merită să notați rețeta și să o încercați. Iată ce vă este necesar:

INGREDIENTE NECESARE: 800 ml lapte, 70 g amidon/făină de porumb, 1/2 linguriță sare sau după gust, 10 g unt, 100 g cașcaval ras

MOD DE PREPARARE:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

Author: morenews99.com