Uncategorized

SUPĂ DE MĂNĂSTIRE CU MURĂTURI:

Deși are o aparență nespecifică, urzica (Urtica Dioica) este una dintre cele mai prețuite plante medicinale, iar componentele sale cele mai recunoscute, folosite pentru tratarea numeroaselor afecțiuni de sănătate, apreciate în medicină și în tratamentele naturiste, sunt semințele și frunzele sale.

 


Grecii și egiptenii antici foloseau urzica pentru masajul împotriva durerilor reumatice și a artritei. Interesant este că oamenii foloseau urzica pentru a face țesături încă din epoca bronzului.

 

 

Este important să se menționeze că urzica conține cantități extrem de mari de fier. Această plantă este cel mai bun remediu natural împotriva anemiei, reduce tendința la sângerare excesivă, ameliorează sângerările excesive și curăță sângele.

În afară de fier, alte minerale pe care le conține urzica sunt calciu, magneziu, fosfor și siliciu. Urzica este un adevărat complex multivitaminic. Este bogată în vitamina C, vitamina A, B2, B5 și K.

Compoziția excepțională a urzicii include, de asemenea, taninuri, caroten, lecitină și numeroase aminoacizi, proteine și carbohidrați, făcându-l un remediu pentru multe boli, în timp ce în același timp îți redă energia și forța organismului și îți întărește sistemul imunitar.

Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii, diuretice, reduce durerea și oprește sângerarea. Prin accelerarea eliminării fluidelor din organism, urzica influențează și reglează tensiunea arterială.

Stimulează funcționarea intestinului gros și a pancreasului, ajută în infecțiile orale (gingivită și amigdalită), precum și în afecțiuni precum eczemele, acneea și căderea excesivă a părului. Urzica contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută în insomnie și stres. Vă vom prezenta 2 rețete pentru pregătirea unei supe de urzici:

Supă de urzici – REȚETĂ 1 – Ingrediente necesare: 300 g frunze de urzică, 2 cartofi de mărime medie, 4 morcovi, 2 cepe mici tocate mărunt, 2 linguri ulei, 1 linguriță sare, 1 cub de supă, 2 linguri smântână

Mod de preparare:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

Author: morenews99.com