Uncategorized

Iarba Pyca este un “iod viu” care crește în natură – vindecă orice boală.

Rostopasca sau iarba celandina este folosită ca medicament în medicina populară de mii de ani. Este cel mai cunoscută ca un remediu natural pentru tratarea negilor. Cu toate acestea, capacitatea sa de vindecare nu se oprește aici: iarba celandina este un excelent curățitor al colonului, un remediu împotriva astmului și este folosită și pentru problemele stomacale.

 


 

Pe lângă ceaiul medicinal din această plantă, se face și o tinctură medicinală care ajută în numeroase afecțiuni.

 

 

Rostopasca (Chelidonium maius L.) este o plantă erbacee care apare peste tot. Crește cel mai des în locuri expuse la soare și umede, lângă drumuri și garduri. Este considerată o buruiană, deoarece, odată ce s-a stabilit într-un sol fertil și umed, se înmulțește nestingherită prin semințe.

Mulți nu știu despre abilitatea sa de a vindeca chiar și boli mai grave, așa că încearcă să o eradicheze. În popor, este cunoscută sub numele de iarba galbenă, lapte de șarpe, struguri de șarpe, dar și darul lui Dumnezeu, iarba Mariei, etc. În diferite regiuni, planta este denumită diferit.

Această plantă medicinală crește până la 80 cm înălțime și începe să înflorească în aprilie. Florile sunt galbene și sunt situate în vârful tulpinii. Toată planta este medicinală, dar cel mai adesea este folosită partea aeriană. Cu toate acestea, utilizarea trebuie făcută cu mare atenție, la fel ca și în cazul tuturor celorlalte plante.

Nu se folosește proaspătă pentru consum intern, deoarece conține substanțe toxice, în special rădăcina sa. Cu toate acestea, când este uscată, este folosit ceaiul cunoscut din rostopască. Înainte de înflorire, se extrage rădăcina, iar după înflorire, se culeg frunzele și se usucă. Acest proces se face într-un loc cald și uscat, la umbră.

Tinctura pentru curățarea organelor interne și pentru hemoroizi

Ingrediente necesare: 1 mână de iarbă proaspătă de rostopască (Chelidonium maius), 500 ml de coniac sau țuică. Metodă: Iarba se pune în coniac, se închide și se lasă timp de 4-5 săptămâni la soare.

Se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă închis. Utilizare: se bea câte o lingură de supă de trei ori pe zi. Notă: înainte de a folosi preparate din medicina populară, fiecare trebuie să consulte medicul său.

CURĂȚĂ COLONUL

Rostopasca are proprietăți depurative, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru curățarea colonului. De asemenea, este eficientă pentru detoxifiere datorită capacității sale de eliminare a deșeurilor și toxinelor din organism.

Ingrediente necesare: 50 g de rostopască, 50 g de rădăcină de ghintură și 50 g de mentă. Metodă: două linguri mari din amestec se toarnă cu 500 ml de apă clocotită, se amestecă și se lasă câteva minute. Se strecoară și se bea ceaiul pe parcursul întregii zile. Un ciclu durează 21 de zile.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE DIGESTIA

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…….

 

Author: morenews99.com