Uncategorized

7 rețete pentru 7 mâncăruri vegetariene: de la ardei umpluți și vinete, până la dovleac copt și fasole.

I. Mâncare de post: Ardei umpluți cu orez. Chiar dacă este o mâncare de post, aceasta este foarte gustoasă. Poate fi servită ca antreu, garnitură sau chiar ca fel principal în timpul postului. Ingrediente necesare: 500 g ardei, 500 g orez, 2 morcovi, 2 roșii, 3 căței de usturoi, pătrunjel, sare, piper negru.

 


 

Procedură: Spălați ardeii și curățați-i de codițe și semințe. Apoi puneți-i în apă călduță și lăsați-i să fiarbă puțin. Imediat după ce începe să fiarbă, scoateți-i de pe foc și scurgeți-i, apoi lăsați-i să se răcească. În apă adăugați orezul și morcovul mărunțit sau ras, apoi fierbeți până când orezul se înmoaie.

 

 

Dacă nu este post, puteți căli mai întâi morcovul și apoi adăuga orezul fiert. Lăsați orezul fiert să se răcească, apoi adăugați roșiile tocate, ceapa mărunțită, pătrunjelul tocat, sare și piper negru după gust. Amestecați bine.

Umpleți fiecare ardei cu amestecul de orez. Așezați ardeii umpluți într-un vas rezistent la căldură, turnați apă până la jumătate și acoperiți-i cu folie de aluminiu sau capac. Puneți-i la cuptor la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 20 de minute.

II. Rețetă – Nu mi-a servit nimeni de mult timp un prânz atât de gustos: legume la cuptor (de post). Ingrediente necesare: 1 kg cartofi, 1 legătură morcovi, 1 țelină, 1 varză, 2 dovlecei, sare, puțin piper negru, pătrunjel, după preferințe vegeta, ulei.

Procedură: Spălați și curățați bine legumele, apoi tăiați-le cubulețe (cu excepția morcovului, pe care-l tăiați rondele). Țineți legumele în apă până când le tăiați. După ce le-ați tăiat, condimentați-le cu sare, piper, pătrunjel proaspăt sau uscat și, dacă doriți, adăugați și vegeta.

Turnați ulei peste ele și amestecați bine. Într-o tavă, puneți hârtie de copt și ungeți-o cu puțin ulei, pentru ca legumele să nu se lipească de hârtie. Așezați legumele în tavă, turnați deasupra uleiul rămas în vas și dați la cuptor la 200 de grade Celsius până când legumele sunt moi și au prins o crustă.

Înainte de final, creșteți temperatura la 250 de grade și porniți ventilatorul pentru a obține o culoare frumoasă și pentru a evaporă lichidele. Scoateți cu o lingură perforată, serviți cu un garnitură răcoritoare și bucurați-vă. Această mâncare poate fi, de asemenea, o garnitură excelentă pentru pește prăjit sau la cuptor.

III. Rețetă – Praz la cuptor:

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI……

 

Author: morenews99.com