Uncategorized

“Croissantele mătușii Anđa… Puteți să le congelați și să le coaceți după nevoie…

Întotdeauna spun că nimeni nu știe să lucreze aluatul dospit ca mătușa Anđa. Cornuri, pogăcele, croissante… totul îi iese perfect…

Croissantele pot fi pregătite pentru mic dejun, cină, gustare, aniversări, sărbători și alte ocazii. Iată rețeta ei pentru croissante.

Ingrediente necesare: 600 g făină fină, 1 cub de drojdie proaspătă (40 g), 200 ml lapte, 200 ml iaurt, 100 ml ulei, 2 ouă, un praf de sare, 1 lingură de zahăr. Și de asemenea sunt necesare următoarele ingrediente: 1 ou, semințe de susan, semințe de in, sare grunjoasă… și 250 g margarină/unt.

Procedură: În laptele cald cu zahăr, sfărâmați drojdia, adăugați puțină făină și amestecați bine pentru a nu avea cocoloașe. Lăsați 10 minute la căldură, ca drojdia să se activeze și să se spumeze.

Din toate ingredientele, frământați un aluat fin și moale. Împărțiți imediat aluatul în 8 bile și lăsați-l să se odihnească 5-10 minute.

Întindeți prima bilă la dimensiunea unei farfurii și ungeți-o cu unt topit. Întindeți a doua bilă, puneți-o deasupra primei foi, apoi ungeți-o și pe aceasta… și așa mai departe până la final. Ultima foaie nu se unge. Lăsați așa timp de 15 minute.

Acum presărați bine suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un cerc mare. Dacă suprafața de lucru nu este suficient de mare, cel mai bine este să faceți asta pe masă, deoarece va rezulta un cerc mare.

Tăiați cercul în jumătate vertical și apoi tăiați triunghiuri lungi, cu lățimea de aproximativ 7-8 cm. Rulați croissantele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Lăsați-le puțin distanțate, deoarece vor crește… Croissantele astfel pregătite lăsați-le să stea 1,5-2 ore. Apoi, ungeți-le cu ou bătut și presărați susan, semințe de in, sare grunjoasă… după dorință.

 


 

Puneți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți-le până se rumenesc. Croissantele pot fi și congelate pe o suprafață plată în congelator, înainte de coacere, iar după nevoie, le puteți scoate și coace.”