Uncategorized

„Prăjitură cu mere și nuci, se prepară foarte repede și simplu, este suculentă…

Nu este nevoie să separi albușurile de gălbenușuri. Pur și simplu bate-le cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Apoi adaugă uleiul și continuă să mixezi.

 

 

 

 

Amestecă făina, praful de copt și grișul împreună, apoi adaugă-le în compoziția de ouă și mai mixează puțin. Adaugă nucile, mai mixează puțin și la final adaugă merele rase.

 

 

 

Amestecă bine pentru a uniformiza compoziția. Unge și tapetează cu făină o tavă cu dimensiunile 37×23 cm (sau aproximativ) și toarnă în ea compoziția preparată. Coace prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ 35 de minute.

 

 

 

Fierbe siropul și lasă-l să se răcească. Poți pregăti siropul înainte de a pune prăjitura la copt. Când prăjitura este coaptă, las-o câteva minute și apoi toarnă peste ea siropul răcit.

 



Notă: Această prăjitură nu este suculentă ca baclavaua, ci doar umedă, iar cei care vor ca prăjitura să fie mai umedă pot pregăti mai mult sirop. Cănile mele au fost de 200 ml, dar poți folosi căni de 250 sau 300 ml, doar să măsori toate ingredientele în aceeași cană.**”