Uncategorized

“Iată de ce ar trebui să începi să consumi lămâi congelate”

  1. Oferă îngrijire ficatului. Flavonoidele din lămâie o fac un adevărat prieten al ficatului. Există mai multe procese metabolice în care ficatul este implicat, făcându-l un organ crucial. Dar prea multă grăsime și alcool pot perturba aceste procese. Cu toate acestea, studiile au arătat că consumul de suc de lămâie poate proteja ficatul de daunele induse de alcool.
  2. Promovează pierderea în greutate. Proprietățile anti-grăsime și anti-obezitate ale lămâii se datorează conținutului său ridicat de fibre și polifenoli. Astfel, cercetările pe șobolani supraponderali au arătat că antioxidanții din lămâi pot controla nivelurile de zahăr din sânge și pot reduce țesutul adipos.
  3. Scăderea nivelului de colesterol seric. Datorită Doctissimo, fructele citrice și sucurile lor conțin flavonoide și limonoide, care pot reduce hipercolesterolemia. Cercetătorii au arătat că mai multe dintre aceste substanțe pot reduce nivelul de colesterol din sânge la animale. Dar substanțele chimice derivate din sucul proaspăt de lămâie sau lime nu au fost utilizate în aceste experimente. Pentru a determina utilitatea lor terapeutică, este necesar să se efectueze studii la oameni pentru a evalua biodisponibilitatea și procesele de absorbție ale substanțelor derivate din fructele citrice.
  4. Previne pietrele la rinichi. Sursa: Press.Inserm Lămâia, bogată în acid citric, poate preveni urolitiaza și formarea pietrelor la rinichi. Da, cercetările au arătat că citratul poate dizolva pietrele de acid uric non-obstructive.
  5. Reduce durerea articulară. Beneficiile terapeutice ale cojii de lămâie au făcut-o un remediu preferat pentru o gamă largă de afecțiuni medicale. Coaja de lămâie poate reduce inflamația și poate ameliora disconfortul. Un studiu a constatat că proprietățile antiinflamatorii ale cojii de lămâie au ajutat la ameliorarea reumatismului și a durerii artritice.
  6. Facilitează digestia. Lucrările Doctissimo Sănătatea celor care suferă de balonare și constipație este semnificativ influențată. Procesul digestiv este accelerat de lămâi, care conțin pectină și acid citric.

 



Acest lucru se datorează faptului că adăugarea acidului citric în dieta ta determină ficatul să producă mai multă bilă, ceea ce ajută la digestia alimentelor grase. Flora intestinală este protejată și digestia este facilitată de pectină.