Uncategorized

Merge totul pe principiul 4: Cele mai frumoase clătite care există în lume…

Rețetă și prezentare video de Sara de la Rețetele mele casnice – Ingredient secret pentru clătite perfecte. Pentru a pregăti aluatul pentru aceste clătite, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 2 ouă, 400 ml apă, 400 ml lapte, 50 ml ulei, 1/2 linguriță sare și 350 g făină.

Într-un vas mai adânc în care veți pregăti amestecul, spargeți două ouă la temperatura camerei și adăugați 400 de mililitri de lapte (să nu fie rece din frigider). În amestec adăugați și 400 ml apă, 50 ml ulei și o linguriță de sare. Amestecați.

Este mai bine să amestecați amestecul la început cu un tel pentru a se uni toate ingredientele lichide înainte de a adăuga făina. Când amestecul este uniform, începeți să adăugați treptat făina. În acest fel se evită formarea de cocoloașe.

Adăugați întreaga cantitate de făină și, dacă doriți, puteți continua amestecul cu un mixer electric, dar nu este necesar, se amestecă foarte bine și cu un tel. La final, trebuie să obțineți un amestec cu densitate similară cu cea a iaurtului. Lăsați amestecul să se odihnească 10 minute.

În acest timp, încălziți o tigaie antiaderentă (sau specială pentru clătite) și ștergeți ușor suprafața cu un șervețel de hârtie înmuiat în ulei. Turnați din amestecul de clătite cu o polonică și, cu mișcări în unghi, distribuiți-l uniform pe toată suprafața.

Pentru a face întregul proces mai rapid, gătiți clătitele în două tigăi (dacă aveți) în același timp, alternând. Când clătita începe să se desprindă de marginile tigăii, întoarceți-o și gătiți-o încă câteva minute, puțin mai puțin decât pe partea precedentă.

 


 

 

Așezați clătitele gătite una peste alta într-un castron. Astfel, de la umiditatea și căldura lor proprii, ele vor deveni și mai moi. Aceste clătite le puteți servi în varianta sărată sau dulce, oricum sunt delicioase.