Cea mai bună rețetă de sos tartar se prepară în 5 minute: De aceea este cea mai căutată rețetă.
Rețetă și prezentare video de la Almira de la „Gătește și Coace” – Sos Tartar – cea mai bună rețetă, gata în 5 minute.
Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, însă dacă sunt bine combinate în proporția corectă, veți obține un gust perfect căruia nu îi veți putea rezista.
Sosul tartar este unul dintre cele mai căutate sosuri. Se folosește în multe combinații, dar de departe dă cel mai bun gust cărnii de pui prăjite sau pane. Cantitățile pentru sosul tartar pot fi mărite ca să aveți și pentru a doua zi, dacă rămâne.
Acest sos este mult mai gustos decât cel cumpărat, mai ales pentru că are ingrediente mai bogate, este pregătit în casă și puteți întotdeauna să adăugați sau să eliminați unele ingrediente după gust.
Baza este maioneza, castraveții murați și mărarul, iar restul îl puteți ajusta după propriul gust.
Sosul tartar are origine franceză și este folosit în special ca adaos la fructe de mare precum scoici, kebaburi de pește, sandvișuri cu pește și altele asemănătoare. De asemenea, este folosit ca garnitură pentru steak tartar (biftec tartar).
Pentru a pregăti acest sos delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
200 g maioneză
2 linguri mari de smântână (folosiți cât mai grasă, cu procent ridicat de grăsime)
5 castraveți murați
2 căței de usturoi
1 lingură pătrunjel tocat
1 lingură mărar tocat
1 linguriță muștar
Sare și piper negru
MOD DE PREPARARE: Dați castraveții murați pe răzătoarea mică și stoarceți-i bine de zeamă. Rupeți mărarul de pe tulpini, folosiți doar partea verde și tocați-l fin cu cuțitul.
Într-un bol adânc, combinați maioneza, smântâna, muștarul, castraveții rași și bine scurși, mărarul și pătrunjelul tocat. Eu folosesc pătrunjel congelat tocat mărunt, dar dacă aveți proaspăt, este și mai bine.
Adăugați apoi usturoiul tocat mărunt (dacă nu aveți o presă pentru usturoi, îl puteți zdrobi) și asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați bine 1-2 minute până când toate ingredientele se omogenizează.
Gustați și, dacă este necesar, mai adăugați puțină sare sau alte condimente.
Mirosul va fi minunat și va fi greu să rezistați să nu gustați chiar în timp ce îl amestecați! Puneți sosul într-un recipient de sticlă cu capac și păstrați-l la frigider.
Se poate consuma în următoarele două-trei zile. Din cauza maionezei, nu are termen de valabilitate mai lung.
Totuși, sosul este atât de gustos încât, cu siguranță, va fi mâncat rapid, chiar din prima zi, mai ales dacă îl serviți cu preparate pane. Se potrivește perfect și cu piroștii (plăcințele prăjite), cașcaval pane, degete de pui și altele.