NU AM MÂNCAT NICIODATĂ CEVA MAI GUSTOS:
Zdrobiți drojdia și dizolvați-o în 100 ml de apă călduță cu puțin zahăr și puțină făină. Când obțineți un amestec lichid cu consistență asemănătoare iaurtului, lăsați-l la cald 10 minute până când se activează drojdia și devine spumosă.
Cerneați făina într-un bol mai adânc, faceți o adâncitură în mijloc și turnați acolo drojdia activată, oul la temperatura camerei, margarina topită, brânza sfărâmată și sarea.
Frământați un aluat mediu ca textură, compact și neted. Acoperiți-l și lăsați-l la dospit într-o cameră caldă aproximativ o jumătate de oră, sau până își dublează volumul.
Apoi frământați-l din nou și întindeți-l cât de subțire puteți. Rulați aluatul ca pe un rulou, lăsați-l să se odihnească 15 minute, apoi întindeți-l din nou cu sucitorul într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Cu o formă sau cu un pahar, decupați pogăcelele. Puteți tăia și pătrățele sau dreptunghiuri lungi, ca niște bastonașe. Așezați-le în tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să se odihnească 10–15 minute, timp în care se încălzește cuptorul.
Ungeți-le deasupra cu ou bătut și presărați susan sau semințe la alegere. Coaceți-le în cuptor preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 30 de minute.
MOD DE PREPARARE – REȚETA 2:
Sfărâmați brânza, adăugați margarina moale (la temperatura camerei), apoi frământați cu mâna până se omogenizează. Începeți să adăugați făina treptat.
Continuați frământarea până obțineți un aluat compact. Acoperiți-l și lăsați-l la frigider aproximativ 30 de minute. Apoi întindeți o foaie nu prea subțire și decupați pogăcelele cu un pahar sau tăiați pătrățele.
Așezați-le în tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei/margarină și lăsați-le 10 minute, cât timp se încălzește cuptorul la 200°C. Ungeți-le deasupra cu ou bătut și coaceți-le timp de 20 de minute sau până devin aurii.