Creme de porc suculente se fac doar așa: Carnea se desprinde de oase și se topește în gură
Aceasta este ceva ce trebuie neapărat să încercați. Carnea devine foarte suculentă și fragedă, are un gust excelent, se topește în gură. Rețeta este foarte ușoară și simplă, iar sub ea puteți citi și alte rețete pentru prepararea cotletelor de porc, dar cu gusturi diferite.
Mai întâi, asezonați cotletele de porc pe ambele părți cu sare, piper negru, paprika și rozmarin. Lăsați-le să se marineze în frigider pentru cât mai mult timp, cu atât mai bine. Condimentele vor înmuia carnea și vor pătrunde adânc în sucul din carne.
Apoi, prăjiți-le ușor 10-15 minute într-o tigaie cu ulei încins pe foc mare, pe ambele părți doar cât să se închidă porii și să capete o crustă, iar în interior să rămână suculente. După aceea, transferați-le imediat într-un alt vas cu capac, adăugați 300-400 ml de apă, acoperiți și lăsați-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ o oră.
Verificați ocazional carnea și adăugați apă dacă este necesar. Nu trebuie să fiarbă, ci să fiarbă la foc mic, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă mereu puțină apă pentru a nu se arde. Apoi, pregătiți sosul gata preparat/achiziționat care se face foarte ușor:
Amestecați o linguriță de fanta gulyás și paprikás, o linguriță de amidon și 100-150 ml de apă. Adăugați acest amestec în tigaie atunci când aproape este gata și lichidul aproape s-a evaporat, lăsându-l să mai fiarbă încă 10 minute pentru a se îmbina. Detalii despre procesul complet le puteți vizualiza în video AICI. Dacă doriți să aflați cum le prepară Jelena cotletele de porc în stilul tradițional, citiți mai jos:
Ceea ce este cel mai bun la aceste cotlete de porc este că se prepară la cuptor, așa că nu aveți stropi sau murdărie pe toate părțile așa cum se întâmplă în mod normal la prepararea cotletelor de porc clasice. De asemenea, se obține un sos minunat, iar împreună cu un garnituri, puteți servi o masă completă și foarte gustoasă.
Iată ce aveți nevoie pentru a pregăti această mâncare delicioasă: 2 cotlete de porc (puteți pune mai multe, cât doriți), ulei, sare, piper negru, condimente după gust, 1-2 linguri de făină, puțin curry, puțin muștar, 1 lingură de ajvar, 1 cățel mare de usturoi sau 2-3 mici.
Metodă: puneți cotletele de porc între două pungi și le bateți cu un ciocan pentru carne până când ajung la o grosime de aproximativ jumătate de deget. Carnea trebuie bătută pentru a se înmuia și a nu rămâne nefiartă pe părțile mai groase, de obicei lângă os.
După ce ați pregătit cotletele, presărați-le cu sare pe ambele părți, condimentați-le cu un condiment pentru legume (vegeta), apoi adăugați piper, cel mai bine cu piper proaspăt măcinat pentru a obține o aromă plăcută. Dacă doriți, adăugați și puțin curry și frecați bine carnea.
După ce ați condimentat bine cotletele, ungeți-le pe întreaga suprafață cu un strat subțire de muștar (puteți pune mai mult, dar țineți cont că, după coacere, gustul de muștar va predomină). Aceste cotlete unse se dau prin făină, acoperindu-le bine.
După ce carnea a fost pregătită în acest fel, trebuie să o prăjiți puțin într-o tigaie cu ulei încins pentru a închide porii cărnii și pentru a obține o culoare frumoasă rumenă, în timp ce în interior să rămână suculentă și bogată în sucurile proprii. Așadar, într-o tigaie antiaderentă, încălziți puțin ulei la temperatură moderată.
Lăsați cotletele în ulei și prăjiți-le câteva minute pe fiecare parte până când devin rumene. În aceeași tigaie în care s-au prăjit cotletele, puneți 1-1,5 linguri de făină și prăjiți-le timp de aproximativ jumătate de minut, până când își schimbă puțin culoarea.
Adăugați o linguriță de paprika roșie măcinată și o lingură de ajvar, amestecați bine pentru a se uniformiza. Apoi, adăugați puțină apă și amestecați pentru a obține o consistență de pastă. În amestecul rezultat adăugați puțin condiment pentru legume și amestecați din nou pentru a se dizolva.
Puneți cotletele într-un vas rezistent la foc sau o tavă în care le veți găti și turnați deasupra sosul preparat. În acest sos adăugați și puțin usturoi tocat (un cățel mare sau mai mulți, după preferință). Puteți adăuga și un roșu tocat cubulețe.
Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și puneți-l în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 40 de minute. La sfârșitul coacerii, scoateți folia pentru a se rumeni puțin carnea, dar nu prea mult pentru a nu se usca și a nu-și pierde suculența.
Scoateți cotletele din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin, apoi serviți-le cu un garnituri, cum ar fi piure de cartofi, cartofi copți, orez fiert, amestec de legume fierte și altele.