Uncategorized

Rețetă pentru mici perfecți – ies suculenți, așa îi fac de ani de zile.

Rețetă pentru mici perfecți – ies suculenți, așa îi fac de ani de zile

Acești mici sunt exact ca cei de la micăria, poate chiar mai buni, pentru că după ce îi mănânci nu simți greutate în stomac și nici greață. Carnea este suculentă, lipiile sunt o adevărată plăcere – așa îi fac de ani de zile. Încercați și voi rețeta, nu veți regreta.

Ingrediente necesare pentru carne:

500 g carne tocată (alegeți tipul preferat, dar cel mai bine este să fie amestec – nici prea grasă, nici prea slabă),

5 căței de usturoi,

2 lingurițe bicarbonat de sodiu,

sare și puțin mai mult piper negru, după gust,

100 ml apă carbogazoasă

Ingrediente necesare pentru lipii:

500 g făină,

2 lingurițe zahăr,

2 lingurițe sare,

1 plic drojdie uscată,

100 ml ulei,

250 ml apă călduță

Mod de preparare:

Puneți carnea în mașina de tocat, adăugați usturoiul ras fin sau trecut prin presă, bicarbonatul de sodiu, sarea, piperul și apa carbogazoasă. Amestecați totul bine.

Lăsați compoziția la frigider câteva ore, până când sunt gata și lipiile.

Amestecați făina, drojdia, zahărul și sarea. În apă adăugați uleiul și frământați aluatul pentru lipii. Răsturnați-l pe blatul de lucru și împărțiți-l în 4 părți. Modelați fiecare bucată în bilă și întindeți-o cu sucitorul într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Puneți fiecare lipie pe un prosop curat și acoperiți-le cu alt prosop. Lăsați-le să se odihnească aproximativ 15 minute.

Între timp, porniți cuptorul la 250°C și lăsați tava înăuntru să se încingă bine.

Când cuptorul și tava sunt bine încinse, puneți lipiile pe tava fierbinte și coaceți-le până capătă o culoare aurie-maronie. Se umflă și se rumenesc repede.

Scoateți lipiile coapte și puneți-le pe un șervețel, acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se răcească.

Scoateți carnea din frigider și cu ajutorul unui șpriț formați micii, apoi prăjiți-i într-o tigaie cu puțin ulei sau pe o tigaie grill. Dacă îi coaceți la cuptor, ungeți-i deasupra cu unt topit.

În aceeași tigaie adăugați o jumătate de litru de apă, puțin condiment uscat (de tip vegeta), lăsați puțin să fiarbă și apoi luați de pe foc.

Luați o altă tigaie antiaderentă, încălziți-o bine, adăugați câteva linguri din apa condimentată (3-4 linguri) și puneți lipiile tăiate în jumătate peste lichidul fierbinte, până absorb lichidul și se rumenesc ușor.

Scoateți lipia și repetați procedura cu celelalte.

Umpleți lipiile cu micii copți. Puneți multă ceapă tocată și bucurați-vă de gust – sunt într-adevăr delicioși!
Sursa: Coolinarika.com

A DOUA REȚETĂ – Rețetă originală pentru mici la cuptor – exact ca cei de la micărie (pot fi congelați). Rețetă și prezentare video de la Rețetele mele de acasă – Rețetă originală pentru mici.

Gustul și mirosul bine cunoscut al micilor poate prinde viață și în bucătăria voastră. Nimeni nu poate rezista micilor apetisanți!

Ingrediente necesare:

1 kg carne tocată de vită,

2 cepe mari,

1 linguriță condiment uscat de legume (tip vegeta),

1 linguriță sare,

1 linguriță piper negru,

1 linguriță bicarbonat de sodiu,

1 linguriță boia iute mărunțită (bukovec),

1 mână pătrunjel proaspăt tocat,

80 ml apă carbogazoasă,

100 g făină

Mod de preparare:

Într-un bol adânc puneți carnea tocată. Curățați și dați pe răzătoare cele două cepe și adăugați-le peste carne.

Condimentați cu o linguriță de condiment uscat, o linguriță de sare și o linguriță de piper.

În compoziție adăugați și o linguriță de bicarbonat de sodiu, o lingură plină de bukovec dulce (fulgi de ardei iute), o mână de pătrunjel verde tocat mărunt. Apoi adăugați 80 ml apă carbogazoasă și 100 g făină.

Frământați totul bine cu mâna până obțineți o compoziție omogenă.

Puneți compoziția într-un șpriț special pentru mici, sau dacă nu aveți, folosiți o sticlă de plastic și formați micii prin orificiul acesteia, în dimensiunea dorită.

Tăiați micii cu o foarfecă și așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-i să se odihnească în frigider 40 de minute. Pot fi și congelați, iar apoi gătiți sau prăjiți după ce s-au decongelat timp de o oră.

Sunt cei mai gustoși atunci când sunt gătiți pe grătar, dar în lipsa acestuia, îi puteți prăji într-o tigaie cu puțin ulei încins.

Dacă îi coaceți la cuptor, stropiți-i ușor cu ulei deasupra și coaceți-i într-un cuptor bine încins la 220°C timp de aproximativ 15-20 de minute. După 10 minute întoarceți-i.