Uncategorized

Trucul ingenios pentru a dezgheța un congelator: gheața dispare fără a fi necesar să-l deconectați.

Stratul de gheață din interiorul congelatorului poate împiedica circulația aerului rece, reducând capacitatea acestuia de a păstra alimentele. Atunci când aerul rece nu circulă corespunzător, anumite zone ale congelatorului pot deveni mai calde decât altele, creând condiții ideale pentru dezvoltarea bacteriilor și alterarea alimentelor. Îndepărtarea gheții acumulate asigură o circulație mai bună a aerului rece și, prin urmare, o păstrare mai bună a alimentelor, evitând astfel risipa alimentară.

Cât de des trebuie să dezghețați congelatorul?
Timpul ideal pentru a dezgheța congelatorul depinde de grosimea stratului de gheață care s-a format în interiorul aparatului. În general, se recomandă acest lucru atunci când stratul de gheață a ajuns la o grosime de aproximativ 3-4 milimetri, deoarece în acest moment consumul de energie poate crește cu până la 30%. Dacă aparatul este utilizat frecvent și stratul de gheață se formează rapid, va trebui să-l dezghețați mai des. În schimb, dacă este folosit mai rar, stratul de gheață se va forma mai lent și frecvența dezghețării poate fi redusă.

Cum să dezghețați rapid congelatorul fără a-l deconecta?
Deconectarea aparatului este evident cea mai ușoară modalitate de a dezgheța un congelator, dar ce puteți face când este conectat? Deconectarea aparatului poate compromite păstrarea alimentelor în congelator și în frigider. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a-l dezgheța chiar și atunci când este conectat:

  1. Scoateți toate alimentele din congelator și depozitați-le într-un loc răcoros.
  2. Plasați o tavă cu apă clocotită în interior pentru a ridica temperatura și pentru a colecta orice apă care se formează în timpul dezghețării.
  3. Închideți congelatorul și așteptați ca gheața să se topească. Căldura din apa clocotită va topi gheața mai rapid.
  4. Deschideți congelatorul ocazional pentru a lăsa aer cald, care va ajuta de asemenea la topirea mai rapidă a gheții.
  5. Folosiți o cârpă umedă, un prosop sau un obiect bont pentru a îndepărta gheața rămasă. Evitați să folosiți obiecte ascuțite sau pointate, deoarece ar putea deteriora finisajul congelatorului și ar putea provoca accidente.

 


  1. Uscați bine congelatorul.
  2. Închideți congelatorul și așteptați ca temperatura din interiorul aparatului să revină la normal înainte de a pune alimentele înapoi.