Uncategorized

PRĂJITURĂ ȘVARCVALD…

Biscuiții măcinați se toarnă peste untul topit, se adaugă Nesquik și se amestecă bine. Apoi se adaugă laptele și se amestecă din nou un pic mai mult pentru a omogeniza ingredientele. Amestecul se repartizează uniform într-o tavă cu dimensiunile 30×20 cm și se nivelează.

Cireșele curățate se scurg de suc, iar în suc se adaugă apă pentru a obține un total de 400 ml de lichid. Jumătate din acest lichid, împreună cu cireșele, se pun într-o cratiță și se adaugă zahărul. Se pune la foc.

În restul de 200 ml lichid se dizolvă amidonul, apoi se adaugă cireșele fierte și se amestecă până se îngroașă. Jeleul de cireșe se toarnă peste crustă și se nivelează, apoi tava se scutură pentru a se distribui uniform. Se lasă să se răcească în timp ce pregătiți glazura.

Ciocolata și uleiul se topesc la foc moderat în cuptorul cu microunde sau pe bain-marie. Glazura se toarnă peste jeleul de cireșe și se lasă să se întărească la frigider.

 


 

Se bate smântâna separat și crema de brânză separat, apoi se combină. Dacă doriți, adăugați zahăr pudră. Se întinde peste glazura de ciocolată, iar prăjitura este gata. Decorarea este opțională.