Uncategorized

„Plăcintă rapidă cu griș și brânză… Un mic dejun sau o cină delicioasă…”

Într-un castron adânc, spargeți cele patru ouă și bateți-le cu un tel până ce albușurile și gălbenușurile se omogenizează. Adăugați apoi 300 ml de iaurt și 150 ml de ulei. Bateți din nou până ce ingredientele lichide se amestecă bine.

În amestec, adăugați o linguriță plină de sare și un plic de praf de copt. Bateți energic timp de jumătate de minut, apoi adăugați 300 g de făină și 100 g de griș de grâu. Amestecați bine până ce obțineți un aluat omogen, fără cocoloașe.

Adăugați 300 g de brânză mărunțită. Dacă nu este suficient de sărată, mai adăugați sare după gust. Dacă adăugați și alte ingrediente, cum ar fi carne uscată tocată, luați în considerare faptul că acestea sunt sărate și ajustați cantitatea de sare.

Amestecați și omogenizați. Ungeți o tavă de 30×25 cm cu puțin ulei, apoi turnați compoziția în ea, scuturați ușor și nivelați. Presărați deasupra susan, semințe de in sau alte semințe la alegere.

 


 

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 30-35 de minute sau până se rumenește. Scoateți-o și lăsați-o să se răcească puțin, apoi tăiați-o și serviți.