Uncategorized

„PIE CU SUSAN ȘI BRÂNZĂ, CU FĂINĂ DE PORUMB ȘI FOI GATA…

Această rețetă am găsit-o în vechiul caiet de rețete al bunicii mele, am încercat-o și m-a cucerit imediat. Plăcinta este excelentă și când este rece. Încercați-o, cred că o veți aprecia și voi. Iată ce aveți nevoie:

Ingrediente necesare: 500 g foi pentru plăcintă, 3 ouă, 1 cană iaurt, 1 cană făină de porumb, 1 cană ulei, 1 plic praf de copt, 400 g brânză (brânză proaspătă, feta sau după preferință), sare și susan după gust.

Mod de preparare: Bateți ouăle, adăugați iaurt și făină de porumb. Sărați după gust, adăugați ulei și praf de copt. Combinați bine ingredientele – acesta este umplutura, apoi deschideți foile și separați patru foi.

Primul foaie o ungeți cu ulei, iar celelalte trei le ungeți cu umplutură și le așezați una peste alta.

A patra foaie o ungeți cu umplutura și puneți brânză mărunțită pe care ați sărat-o anterior după gust. Rulați în formă de ruladă, iar această procedură se repetă până se termină materialul.

Ruladele le așezați într-o tavă unsă sau într-un recipient după preferință (ca o ruladă într-o tavă pentru pâine), tăiați-le în cuburi, ungeți-le cu ulei și deasupra presărați susan.

 



Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până când devine aurie, adică ajustați timpul de coacere în funcție de cuptorul vostru.