Uncategorized

VANILICE umplute cu nuci sau gem…

Nu există nimic mai frumos decât prăjiturile tradiționale vanilice care se prepară cu grăsime, unt sau margarină și sunt umplute cu nuci sau gem. Tăvălite în zahăr pudră amestecat cu vanilie, cu cât stau mai mult, cu atât devin mai fragede și mai gustoase. Din arhivă am pregătit câteva rețete, așa că, dacă decideți să pregătiți aceste prăjituri, alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine.

Prima rețetă are și o prezentare video de la Aurora Rețete – Cea mai frumoasă rețetă de trandafiri cu nuci care se topesc în gură. Ingrediente necesare: 200 ml lapte călduț, 8 g drojdie uscată (o plicul), 100 ml ulei, 4 linguri zahăr, 250 g unt, 2 gălbenușuri, 1 ou întreg, 650-700 g făină.

Pentru umplutură, veți avea nevoie de: 250 g nuci măcinate, 2 albușuri și o lingură de zahăr pudră.

MOD DE PREPARARE:

Mai întâi, puneți laptele călduț, drojdia și zahărul, amestecați și lăsați timp de aproximativ 10 minute pentru a activa drojdia. Apoi, în drojdia crescută, adăugați 100 ml ulei, două gălbenușuri, un ou întreg, zahărul rămas și untul înmuiat la temperatura camerei.

Adăugați puțină făină și frământați aluatul. Adăugați treptat făină după necesitate și frământați până obțineți un aluat frumos și neted. La final, lucrați-l pe o suprafață de lucru. Acoperiți-l și lăsați-l să crească timp de o jumătate de oră. Între timp, pregătiți umplutura. Bateți cele două albușuri spumă cu un mixer împreună cu o lingură de zahăr pudră până obțineți o spumă.

Apoi, adăugați treptat nucile măcinate și amestecați cu o lingură pentru a combina compoziția. Când aluatul a crescut, rupeți bucăți din el, formați bile și aplatizați-le subțire cu palmele. În mijloc, cu o linguriță, luați umplutura, apoi pliați ușor marginile și închideți-le cu degetele formând un trandafir.

Trandafirii formați așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așezați-i la distanță, deoarece trandafirii cresc în timpul coacerii. Pe lângă umplutura cu nuci, îi puteți umple și cu gem. După ce umpleți tava, lăsați-i puțin să crească.

 



După câteva minute, puneți-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru a se coace timp de 10-15 minute până devin ușor aurii. Lăsați trandafirii coaceți să se răcească puțin, apoi tăvăliți-i bine în zahăr pudră.