Uncategorized

Aceste ĆOFTINJE au depășit toate așteptările noastre…

Rețetă de pe Gourmet TV. Ćufti sau chiftele umplute, numele nu este important, deoarece acest prânz va depăși toate așteptările tale, așa cum a făcut și cu ale noastre. Rezultatul final te va surprinde plăcut, deoarece vei obține un prânz care pare să fi fost pregătit într-un restaurant de top.

Există atât de multe rețete pentru ćufti, iar fiecare gospodină are propriul mod de a le prepara. Unii adaugă pâine în carnea măcinată, alții orez, iar noi îți vom împărtăși o rețetă care este puțin diferită de celelalte, dar totuși foarte simplă și rapidă, și ce este cel mai important, foarte gustoasă.

În câteva minute vei avea un prânz gustos pe masă, iar toți îți vor cere repetate. Ćufti pregătiți în acest fel miros irresistibil și îți vor aminti de copilărie. Cel mai bine este să fie servite cu piure de cartofi cremos, deși poți să le servești cu orez fiert sau legume diverse gătite.

Alege carnea măcinată pentru ćufti după gustul tău, poți folosi carne de vită pură, carne măcinată de vită și porc sau carne de curcan/pui. Ingrediente necesare: 700 g carne măcinată, 1 ou, 10 g sare, praf de piper negru, 2 cepe, 3 cartofi, 3 ouă fierte, 30 g smântână, 150 g mozzarella.

MOD DE PREPARARE: Într-un bol, pune carnea și adaugă oul. Condimentează cu sare, praf de piper negru și amestecă totul bine. Împarte carnea în 6 părți aproximativ egale și din fiecare parte formează o chiftea cu o grosime medie.

Așază chiftelele într-un vas rezistent la foc, uns puțin înainte, și lasă un spațiu între ele, pentru a nu se lipi la coacere. Apoi, curăță cele două cepe și toacă-le cât mai fin posibil, apoi pune-le să se prăjească într-o tigaie cu ulei încins.

Ceapa nu trebuie să se caramelizeze în timpul prăjirii, ci doar să se înnegrească puțin, cât să se înmoaie, așa că gătește-o la foc mediu. Spală bine cartofii, curăță-i și apoi răzuiește-i.

Fierbe trei ouă, apoi răzuiește-le când s-au răcit. În ouăle rase adaugă smântâna și amestecă bine. Ceapa prăjită așază-o deasupra chiftelelor, apoi repetă aceeași procedură cu cartofii rași.

Apoi, așază amestecul de ouă fierte și smântână, iar la final presară mozzarella rasă sau orice alt cașcaval preferi. Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de aproximativ 30 de minute.

După timpul indicat, îndepărtează folia și pune din nou mâncarea în cuptorul cald pentru a se coace încă 10 minute, până când cașcavalul se topește și formează o crustă.

 



Prânzul este foarte consistent și sățios, iar ca garnitură poți adăuga orez sau doar salată, deoarece cartofii sunt deja în carne.