Uncategorized

“2 TRUCURI pentru o PLĂCINTĂ-BAKLAVA PERFECTĂ CU MERE…

Curățați merele și dați-le pe o răzătoare mare. Amestecați-le cu zahăr și scorțișoară și lăsați-le să stea 10 minute. Între timp, pregătiți siropul.

Într-o cratiță, turnați apă, adăugați zahărul și fierbeți la temperatură medie timp de 7-8 minute. Apoi adăugați lămâia tăiată în rondele și mai fierbeți 2-3 minute. Luați siropul de pe foc și lăsați-l să se răcească.

Desfaceți foile de plăcintă și puneți o tavă rotundă de 28-30 cm peste ele, apoi folosiți un cuțit pentru a contura și tăia în cerc. Resturile se vor folosi pentru partea interioară a plăcintei.

Puneți deoparte trei foi și puneți-le într-o pungă pentru a nu se usca, urmând să le folosiți mai târziu pentru partea de sus.

Topiți untul.

Ungeți tava cu o pensulă și așezați prima foaie, stropiți-o cu unt, acoperiți cu a doua foaie și stropiți-o și pe aceasta cu grăsime.

Pe a treia foaie puneți 2-3 linguri de umplutură de mere și întindeți-o pe toată suprafața. Apoi presărați 2-3 linguri de nuci măcinate.

Continuați astfel: două foi, apoi umplutură de mere și nuci. Folosiți și bucățile tăiate și stropiți-le și pe acestea cu grăsime. Dacă rămâneți fără umplutură, puteți răzui un măr în plus, gustul nu se va schimba deloc…

Finalizați cu cele trei foi, fiecare unsă cu grăsime. Apoi tăiați plăcinta în pătrate, romburi sau triunghiuri.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Înainte de coacere, umeziți o hârtie de copt, mototoliți-o pentru a o înmuia, apoi puneți-o deasupra plăcintei și coaceți timp de 30 de minute. Scoateți hârtia și coaceți încă 20 de minute.

Hârtia împiedică plăcinta să se rumenească prea mult, să se ridice sau să se desprindă stratul de sus. Turnați siropul rece peste plăcinta caldă, dar păstrați puțin sirop, adică nu turnați totul imediat.

 


 

Înmuiați din nou o bucată de hârtie și puneți-o deasupra, apoi apăsați cu o tavă mai mică deasupra și lăsați 10 minute. Apoi îndepărtați hârtia și adăugați restul de sirop.”**