Uncategorized

“Prăjitură turcească măsurată cu paharul – suculentă, se topește în gură, fără făină, fără gluten.”

Mai întâi, fierbeți siropul de zahăr pentru a avea timp să se răcească. Într-o cratiță, puneți apa împreună cu zahărul și aduceți la fierbere. După ce fierbe, lăsați să fiarbă 2-3 minute și adăugați câteva picături de suc de lămâie. Apoi luați siropul de pe foc și lăsați-l să se răcească.

PENTRU BLAT, pregătiți un castron adânc și un mixer. Puteți folosi o ceașcă de ceai sau un pahar pentru măsurarea ingredientelor, dar dacă preferați să cântăriți, am scris ingredientele și în grame. Mai întâi, bateți ouăle spumă cu zahărul adăugat treptat și puțină sare.

Când ouăle sunt bine bătute, adăugați grișul și macul. Amestecați și, la final, adăugați uleiul. Bateți totul cu mixerul până când toate ingredientele se omogenizează într-o compoziție uniformă.

Pregătiți forma și tapetați-o cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă de tort cu diametrul de 26 cm. Puteți folosi și o altă tavă mai mică sau una medie, iar prăjitura poate fi tăiată în cuburi. Turnați compoziția în formă și scuturați puțin.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Scoateți blatul copt din cuptor, înțepați-l cu o scobitoare și turnați siropul pregătit și răcit. Deci, prăjitura caldă, siropul rece.

În timp ce prăjitura se răcește, bateți frișca într-un castron separat, iar în alt castron amestecați brânza cremoasă cu smântâna groasă, apoi, treptat, adăugați frișca și omogenizați într-o compoziție uniformă.

 


 

Întindeți crema de brânză și frișcă uniform peste prăjitură. Lăsați prăjitura la frigider să se răcească și crema să se întărească. Tăiați prăjitura răcită după preferință. Tortul meu nu era complet rece când l-am tăiat, dar a fost excelent. Ulterior, crema s-a întărit foarte frumos și bucățile s-au tăiat și mai bine. Rețetă de Sena / Coolinarika.com.”**