Uncategorized

Pâine de casă cu mac…

Acest simplu rețetă pentru pâine cu mac este perfectă pentru orice ocazie. Bogată și aromată, pâinea poate servi ca un excelent adaos la diverse preparate sau ca o gustare de sine stătătoare. Ingrediente necesare:

 


 

 

  • 350 ml apă călduță: Această apă activează drojdia și creează condițiile ideale pentru dospirea aluatului.
  • 5 grame drojdie uscată: Ingredientul cheie care permite fermentarea și întinderea aluatului.
  • 1 lingură de zahăr: Ajută la activarea drojdiei și conferă o ușoară dulceață.
  • 350 grame făină de grâu: Componenta de bază pentru prepararea aluatului.
  • 1 linguriță de sare: Intensifică gustul și îmbunătățește structura pâinii.
  • 1 lingură de semințe de mac: Oferă o aromă unică și un aspect atractiv.

 

 

 

Pași de preparare:

Activarea drojdiei: Într-un bol mare, amestecați 350 ml de apă călduță, 5 grame de drojdie uscată și 1 lingură de zahăr. După amestecare, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l să stea 5 minute. Acest pas este esențial pentru o dospire corectă a aluatului.

Prepararea aluatului: După cinci minute, adăugați în amestec 350 grame de făină de grâu. Apoi, adăugați 1 linguriță de sare și 1 lingură de semințe de mac. Amestecați bine până obțineți un aluat neted și elastic. Dacă aluatul este prea lipicios, puteți adăuga puțină făină suplimentară.

Dospirea aluatului: Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l într-un loc cald timp de 40 de minute. După ce acest interval trece, folosiți o spatulă pentru a amesteca ușor aluatul, astfel încât să eliberați aerul din interior. Acoperiți din nou și lăsați-l să dospească alte 40 de minute.

Modelarea și pregătirea pentru coacere: După a doua dospire, transferați aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru a preveni uscarea suprafeței, ungeți-o ușor cu ulei. Acoperiți tava și lăsați să dospească alte 20 de minute.

Coacerea pâinii: În timp ce aluatul dospește, preîncălziți cuptorul la 230°C. Când a ajuns la această temperatură, puneți pâinea în cuptor pentru 15 minute. După acest timp, stropiți pâinea cu puțină apă pentru a obține o crustă crocantă, apoi reduceți temperatura cuptorului la 190°C. Coaceți încă 20-25 de minute sau până când pâinea capătă o culoare aurie-maronie și o crustă crocantă.

Răcirea: După coacere, lăsați pâinea să se răcească complet pe un grătar înainte de a o tăia. Acest pas este esențial pentru a păstra umiditatea în interiorul pâinii și pentru a obține textura potrivită.

Servirea:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI….

 

Author: morenews99.com