Uncategorized

Clătite suculente cu mere…


INGREDIENTE NECESARE:

 

 

 

  • 1 cană de ovăz măcinat sau făină de ovăz
  • 2 ouă mari
  • 3 linguri de albușuri
  • 1 cană de iaurt de vanilie fără zahăr
  • 1 măr mare răzuit (aproximativ 225 de grame)
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Coaja de la o jumătate de lămâie

 

 

 

MOD DE PREPARARE:

Prepararea clătitelor poate fi simplă și rapidă, iar această rețetă oferă opțiuni nutritive bogate, perfecte pentru mic dejun. Dacă aveți fulgi de ovăz vechi, îi puteți transforma ușor în făină folosind un robot de bucătărie. Alternativ, puteți folosi fulgi de ovăz deja măcinați, ceea ce va scurta semnificativ timpul de preparare. Într-un bol, amestecați făina de ovăz cu praful de copt și amestecați bine pentru a asigura o distribuție uniformă a ingredientelor uscate.

După ce ați pregătit ingredientele uscate, este timpul să treceți la cele lichide. Într-un bol mai mare, spargeți cele 2 ouă mari. În acest pas, puteți adăuga 3 linguri de albușuri pentru a oferi clătitelor o textură mai ușoară. Apoi, adăugați 1 cană de iaurt de vanilie fără zahăr. Iaurtul va oferi cremozitate și suculență clătitelor. În amestec, includeți coaja de la o jumătate de lămâie, care va adăuga prospețime și aromă, apoi adăugați 1 linguriță de extract de vanilie pentru un plus de aromă. Amestecați bine toate ingredientele până când se omogenizează.

Acum vine momentul să combinați ingredientele uscate cu cele lichide. Adăugați treptat componentele uscate în amestecul umed, având grijă să nu amestecați prea mult. Scopul este de a obține un aluat neted care să nu fie prea amestecat. La final, încorporați cu atenție mărul răzuit. Mărul va adăuga dulceață naturală și suculență, făcând clătitele și mai atrăgătoare.

Pentru a prepara clătitele, începeți prin a încălzi o tigaie antiaderentă la foc mediu. Acest lucru este important pentru ca clătitele să se coacă uniform și să nu se lipească de tigaie. Turnați aluatul în tigaie sub formă de clătite. Coaceți-le timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Când observați că pe suprafață apar bule și marginile încep să se retragă, întoarceți cu grijă clătitele și coaceți-le până când capătă o culoare aurie.

 

Savurarea acestor clătite poate fi îmbunătățită prin adăugarea unor toppinguri diverse. Vă recomandăm să le serviți cu:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI…..

 

 

Author: morenews99.com