Uncategorized

“Prăjiturele mici LIMONCHINE… Din puține ingrediente ies chiar 80.”

**Prăjiturele mici LIMONCHINE… Din puține ingrediente ies chiar 80… Acesta este un super-aluat pentru modelare, așa că, pe lângă lămâi, din el puteți forma orice alte forme.


Aluatul este foarte fraged, suportă orice tip de umplutură, se modelează ușor și, cel mai important – nu crapă în timpul coacerii.

 

 

Unul dintre puținele prăjituri care arată atât de natural, de parcă le-ați cules dintr-un copac, nu din cuptor. În loc de untură sau unt, se poate folosi margarină specială pentru prăjituri.

Deoarece astăzi există diferite tipuri de cuptoare, cu sau fără ventilator, pe gaz, electrice și altele, trebuie să ajustați coacerea în funcție de cuptorul dvs. pentru a păstra prăjiturile deschise la culoare.

Se pot congela înainte de a fi colorate și se pot scoate după cum este necesar. Iată de ce aveți nevoie:

INGREDIENTE NECESARE:

500 g făină, 50 g untură/unt/margarină specială, 100 g zahăr, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 zahăr vanilat, 150 ml lapte, ½ praf de sare, 2 gălbenușuri, coajă de lămâie.

Pentru umplutură:

2 albușuri, 200 g migdale/nuci măcinate, 2 zahăr vanilat, 130 g zahăr, coaja de la 2 lămâi, 1-2 linguri de rom sau maraschino/suc de lămâie/limoncello/rakie.

Pentru colorare:

pulbere galbenă, 300 ml lapte, 200 g zahăr cristal fin, 1 lingură maraschino/rom/limoncello.

MOD DE PREPARARE:

 

 

 

CONTINUĂ SĂ CITEȘTI….

Author: morenews99.com