Uncategorized

După ce veți încerca această prăjitură, veți uita de baclava și tulumbe…

După ce veți gusta această prăjitură, veți uita de baclava și tulumbe! Cea mai bună prăjitură cu sirop, pregătită după rețeta bunicilor noastre. Nu așteptați o ocazie specială, această prăjitură o puteți face în fiecare zi. Iată de ce aveți nevoie:

INGREDIENTE NECESARE pentru blatul închis la culoare: 5 ouă medii, 5 linguri de zahăr, 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș, 200 g nuci măcinate, 80 g ciocolată rasă, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt (3 g).

Pentru blatul galben: 5 ouă medii, 5 linguri de zahăr, 2,5 linguri de făină, 2,5 linguri de griș, 1 pliculeț de zahăr vanilat, jumătate de linguriță praf de copt (1,5 g).

Pentru sirop: 600 g zahăr, 800 ml apă, sucul unei lămâi. Se fierbe doar 5 minute după ce începe să clocotească!

MOD DE PREPARARE: Pregătim primul aluat – spargeți 5 ouă într-un bol adânc și adăugați 5 linguri de zahăr. Bateți cu mixerul timp de 8-10 minute sau cât este necesar până când zahărul se topește și obțineți o compoziție densă și cremoasă.

Adăugați făina cernută, praful de copt, grișul, vanilia și nucile măcinate, pe rând, amestecând ușor. Aluatul trebuie să rămână pufos și aerat. La final, adăugați ciocolata rasă, amestecați și turnați într-o tavă unsă de mărime medie.

Coaceți timp de 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Între timp, pregătiți al doilea blat. Al doilea blat se prepară aproape identic cu primul, doar că în acest aluat nu se adaugă nuci și ciocolată.

După 10 minute, scoateți prăjitura din cuptor și turnați uniform aluatul pentru blatul galben deasupra. Reduceți temperatura la 175 de grade și coaceți încă 25-30 de minute. Între timp, fierbeți siropul.

 



Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o deoparte. Turnați siropul cald peste prăjitura caldă! Lăsați să se răcească și serviți.