Uncategorized

Fără prăjire… Vinete violete care i-au impresionat pe toți, cele mai gustoase pe care le-am făcut…

  1. Tăiați vinetele spălate în felii de 1 cm grosime.
  2. Într-un bol mic, turnați uleiul, asezonați-l cu sare, usturoi pudră, piper negru, ardei dulce și oregano. Amestecați.
  3. Ungiți feliile de vinete pe ambele părți cu această marinadă, așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute.
  4. În timp ce vinetele se coc, pregătiți umplutura. Sotează ceapa în puțin ulei, apoi adăugați ardeii și căliți timp de 5 minute, amestecând din când în când, la foc mediu.
  5. Condimentați cu sare, piper și adăugați usturoi ras, carne tocată, condimente după gust și amestecați până se omogenizează totul și carnea este gătită, aproximativ 10 minute.
  6. Cu câteva minute înainte de final, adăugați o mână de pătrunjel tăiat fin și 250 ml de pastă de roșii (ketchup). Turnați și 150 ml de apă și gătiți încă 10-15 minute (până când lichidul se evaporă și totul este bine gătit).
  7. UMPLERE: Peste o felie de vinete, puneți umplutură, presărați puțin cașcaval/mozzarella rasă și puțin parmezan, apoi acoperiți cu o altă felie.

Peste a doua felie, puneți umplutură de carne tocată, apoi presărați cașcaval și parmezan. Acoperiți cu a treia felie de vinete și repetați umplerea.

 



Deasupra, presărați oregano și puneți înapoi la cuptor pentru a se coace încă 15 minute la 180 de grade.