Uncategorized

ACEASTA ESTE SECRETUL PENTRU SUPA CREMOASĂ FĂRĂ PRAJITURĂ…

ACEASTA ESTE SECRETUL PENTRU SUPA CREMOASĂ FĂRĂ PRAJITURĂ… O masă foarte gustoasă și hrănitoare, plină de vitamine… Se pare că astăzi gospodăriile gătind supe sunt din ce în ce mai rare.

Din cauza lipsei de timp, se prepară adesea mese rapide, congelate-dezghețate, prăjite sau coapte, produse industriale, iar tradiția veche pentru supe calde și gustoase pare să fie uitată.

Supă poate fi gătită cu orice tip de carne: pui, vită, miel… și, din legume, se pot folosi practic toate cele care vă plac: conopidă, brocoli, varză, cartofi, mazăre, fasole, morcovi… Iată ce aveți nevoie conform rețetei Bojanei pentru o supă delicioasă de pui:

INGREDIENTE NECESARE: 3 morcovi mari, 3 cartofi, rădăcină de pătrunjel, rădăcină de țelină, carne la alegere, ardei roșu proaspăt, 2 căței de usturoi, frunze de țelină, 1,5-2 litri de apă, 1 linguriță de condiment vegetal uscat (vegetă), sare, piper negru și pătrunjel după gust.

MOD DE PREPARARE:

Legumele se spală bine și se curăță, se curăță de coajă dacă este necesar, apoi se taie. Cartofii se taie în cuburi de dimensiunea unei înghițituri sau după preferință, dar aproximativ la aceeași dimensiune pentru a se găti uniform.

Ceapa este mai moale, așa că puteți tăia întreaga ceapă în jumătate. Morcovii se taie în bucăți de dimensiune similară cu cartofii. Din legume, în afară de cele menționate, puteți adăuga orice altceva aveți în frigider.

Tăiați la fel rădăcina de pășcanat și țelina, apoi adăugați bucățile de carne, prealabil spălate și curățate.

Dacă aveți, nu ezitați să adăugați și ardei roșu proaspăt (dacă este mare, este suficient doar o jumătate), deoarece acesta dă supei un gust irezistibil. Adăugați 2 căței de usturoi, frunze de țelină sau pătrunjel.

Apoi, turnați totul cu apă rece, pentru a acoperi totul, aproximativ 2 litri de apă.

Puneți pe foc și, după ce începe să fiarbă, reduceți la o temperatură mică și lăsați să fiarbă aproximativ o oră și jumătate sau până când carnea devine moale. Cu cât supa fierbe mai mult, cu atât devine mai gustoasă și mai aromată.

Când supa este gata, scoateți carnea și tăiați-o cât mai mărunt (îndepărtați eventualele oase), iar în acel timp, folosiți un mixer manual pentru a pasa legumele din supă. Mixati mult până când totul devine neted și cremos.

Apoi, puneți carnea tăiată înapoi în supă, iar oala puneți-o din nou pe foc și lăsați să fiarbă încă 5 minute, amestecând.

 


 

Adăugați condimentele dorite, lăsați să se topească, iar supa dumneavoastră este gata de servire.