Uncategorized

„Tort rapid și cremos…

  1. Bateți ouăle cu zahărul și vanilia până devin cremoase și se îngroașă, timp de 5 minute. Adăugați uleiul și laptele, apoi amestecați încă 1-2 minute.
  2. Apoi, adăugați făina și praful de copt, și după ce le încorporați cu un tel, adăugați și nucile măcinate.
  3. Turnați amestecul într-o tavă de 30×40 cm tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de aproximativ 25 de minute. Lăsați să se răcească.
  4. Într-o cratiță pe foc, puneți laptele, cacao, făina și zahărul și fierbeți, amestecând continuu, până se îngroașă. În crema fierbinte, adăugați margarina și amestecați până se topește. După aproximativ 10 minute de răcire, adăugați biscuiții măcinați și omogenizați.
  5. Biscuitul se împarte în două părți. Puneți o foaie într-o formă cu margine detașabilă și înmuiați-o cu puțin lapte. Distribuiți umplutura și acoperiți cu a doua foaie. De asemenea, înmuiați-o cu lapte.


  1. Încălziți smântâna, adăugați ciocolata și omogenizați. Lăsați să se răcească puțin, apoi adăugați nucile. Îndepărtați marginea formei și turnați glazura peste întreaga prăjitură. Răciți înainte de a servi.