Uncategorized

„Tort perfect de post 4-3-2-1… O minune veche pe care toată lumea o iubește.”

Spălați merele, curățați-le și dați-le pe răzătoare. Nu le strecurați și puneți-le imediat într-un bol mai mare unde veți amesteca compoziția pentru prăjitură.

Adăugați trei căni de făină, două căni de zahăr și o cană de ulei. Amestecați puțin toate ingredientele și adăugați condimentele: două lingurițe de bicarbonat de sodiu și sucul de la o jumătate de lămâie.

Puteți porni cuptorul să se preîncălzească la 200 de grade. După ce stoarceți lămâia, adăugați în compoziție 3-4 lingurițe de scorțișoară și două mâini pline de nuci tocate.

Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele, iar compoziția obținută turnați-o într-o tavă cu dimensiunile 25×35 cm (poate fi și o tavă mai mică pentru a obține o prăjitură mai înaltă), unsă anterior puțin și tapetată cu hârtie de copt.

Distribuiți uniform și nivelați. Puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20-25 de minute.

 


 

Puteți presăra prăjitura caldă cu zahăr pudră sau imediat ce este caldă, o puteți unge cu gem și o puteți presăra cu nuci tocate.”