Uncategorized

Ardei în smântână… Acesta este aperitivul meu preferat…

În această rețetă se folosesc exclusiv ardei galbeni Sombor, care pot fi normali sau iuți, în funcție de gustul vostru.

Procedura este destul de simplă; este nevoie de două săptămâni pentru ca ardeii să se acri și împreună cu smântâna să ofere un gust unic și de neuitat.

INGREDIENTE NECESARE:

1 kg ardei Sombor
1,5 kg smântână acră 20% grăsime
50 g sare

PROCEDURA:

Spălați ardeii, curățați-i de semințe și lăsați-i să se usuce. Apoi, în fiecare ardei puneți câte o jumătate de linguriță de sare, distribuind-o uniform în interior. Lăsați ardeii cu deschiderea în sus să stea peste noapte. A doua zi, scurgeți-i de lichidul pe care l-au lăsat și lăsați-i să se usuce.

Apoi, umpleți-i cu umplutura de smântână în care ați amestecat trei linguri de sare. La fundul unui recipient, de exemplu, o cutie cu capac, puneți un strat de smântână, apoi așezați ardeii umpluți, strâns unul lângă altul.

Apăsați-i puțin și apoi ungeți-i cu un nou strat de smântână. Repetați procedeul până când aveți ardei.

Deasupra, ungeți cu smântână, astfel încât ardeii să fie complet acoperiți. Închideți bine recipientul și lăsați-l să stea în frigider timp de două săptămâni înainte de utilizare.

Pe internet puteți găsi mai multe rețete video pentru prepararea ardeilor în smântână, iar aceasta a fost selectată ca una dintre cele mai bune. Pentru preparare, în această rețetă se folosesc 3 kg de ardei.

INGREDIENTE NECESARE:

3 kg ardei – Sombor
2 kg smântână cu 20% grăsime
puțin sare
600 g brânză

 


 

„Eu îi fac într-un mod similar, doar că îi zdrobesc mai întâi. Îi presar cu sare și îi las 2-3 ore să lase lichid. Apoi îi amestec cu brânză sau urdă și smântână, adăugându-i și pe ardei pentru a se combina bine. La final, se pun în borcane sau în aceleași cutii de smântână și se lasă să stea cel puțin 10 zile în frigider.”