Uncategorized

Rulouri de baclava cu biscuiți Plazma…

Mai întâi, fierbeți siropul. Puneți apa și zahărul să fiarbă, apoi adăugați lămâia tăiată felii și fierbeți încă 5 minute, nu trebuie să fie dens. Luați siropul fiert deoparte și lăsați-l să se răcească complet.

Într-un bol separat, bateți ouăle spumă cu zahărul până se dizolvă, apoi adăugați ulei și amestecați din nou puțin cu mixerul, iar la final adăugați biscuiții măcinați. Amestecați cu o lingură sau spatulă până când ingredientele se omogenizează. Compoziția va fi densă.

Numărați foile și împărțiți-le, pentru fiecare rulou veți avea nevoie de câte trei foi (eu am avut 18 foi, mi-au ieșit șase rulouri). Prima foaie stropiți-o cu puțin ulei, puneți deasupra a doua foaie, stropiți-o și pe ea, iar apoi puneți și a treia foaie.

Puneți compoziția cu biscuiți pe a treia foaie, de-a lungul (se întinde greu deoarece este densă, așa că vă veți ajuta cu degetele), de-a lungul unei margini a foii. Rulați strâns și așezați ruloul într-o tavă unsă. Repetați procesul cu restul foilor.

Tăiați rulourile la dimensiunea dorită, le puteți face și de dimensiunea unei înghițituri, dar pentru aceasta aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit. Fiecare rulou din tavă ungeți-l ușor cu ulei și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până când se rumenește frumos.

Scoateți baclavaua fierbinte din cuptor și, cu ajutorul unui polonic, turnați treptat siropul răcit peste ea. Lăsați baclavaua să se răcească bine și să absoarbă siropul. Răciți-o bine și bucurați-vă de gust. Este cea mai bună când este bine răcită în frigider, nu este prea dulce încât să vă amețească, este suculentă și se prepară rapid.

REȚETA II:
Baclavale rulouri cu Plazma și nuci – irezistibile. Rețetă și prezentare video pe „Riznița taine”. Toată lumea iubește baclavaua clasică cu nuci, dar aceasta este o versiune care cu adevărat merită atenția dumneavoastră. Se rulează în rulouri și este foarte suculentă și gustoasă.

Ingrediente necesare:
foi de baclava,
200 g nuci măcinate,
200 g biscuiți Plazma măcinați,
2 linguri de zahăr,
4 linguri de griș,
100 ml ulei,
1 ceașcă de suc de lămâie.

Și încă:
100 ml ulei,
100 g unt/margarină.

Pentru sirop:
600 g zahăr,
1 zahăr vanilat,
1 lămâie și 700 ml apă.

Mod de preparare:
Mai întâi, pregătiți siropul pentru a avea timp să se răcească. Într-o cratiță, puneți 600 g zahăr și turnați 700 ml apă. Fierbeți timp de 20 de minute, apoi, aproape de sfârșit, adăugați o linguriță de zahăr vanilat și o lămâie tăiată felii. Lăsați deoparte să se răcească.

Într-un bol adânc, amestecați nucile măcinate, biscuiții Plazma măcinați, grișul și celelalte ingrediente. Amestecați bine până la omogenizare. Într-un alt bol, amestecați untul topit și uleiul.

Desfaceți foile: Ungeți o foaie pe toată suprafața cu amestecul de ulei și unt, puneți deasupra a doua foaie și repetați procesul. La un capăt, puneți umplutura, apoi începeți să rulați cu grijă.

Continuați procesul până când epuizați toate ingredientele, iar rulourile subțiri le așezați într-o tavă unsă. Tăiați-le la dimensiunea dorită, apoi ungeți-le cu restul de unt topit și ulei.

 



Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20 de minute, apoi încă jumătate de oră la 150 de grade. Turnați siropul pregătit anterior peste baclavaua coaptă. Lăsați să absoarbă siropul, răciți și serviți.