Uncategorized

PRăJITURĂ DE IARNĂ CU NUCILE ȘI MERE…

Rețetă și prezentare video de Sara de la Măi Rețete Acasă – Prăjitură de iarnă cu mere și nuci.

Prăjitura se prepară foarte ușor, așa că ar fi păcat să nu o încercați. Toate ingredientele se amestecă, se toarnă în tavă și se coace, iar apoi se savurează gustul.

Ingredientele necesare: 4 ouă, 150 g zahăr, 200 ml iaurt, 100 ml ulei, 150 g nuci măcinate, scorțișoară, 250 g făină, 12 g praf de copt (1 pachet), 2 mere, zahăr pudră pentru decorare.

Prăjitura se prepară într-o tavă de 26 cm și se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Mod de preparare:

Într-un vas adânc, spargeți cele patru ouă care au stat puțin la temperatura camerei, apoi adăugați 150 g zahăr și bateți-le spumă cu un mixer electric.

Bateți-le timp de aproximativ 5 minute, până când zahărul se dizolvă complet, iar amestecul se îngroașă și devine deschis la culoare.

Adăugați ouălor bătute bine 200 ml iaurt sau iaurt gros, 100 ml ulei de gătit, 150 g nuci măcinate, puțină scorțișoară, aproximativ o linguriță mică de cafea sau după gust, 250 g făină și 12 g praf de copt (un pachet).

Amestecați cu un tel.

Amestecați ingredientele până se omogenizează și obțineți o compoziție netedă, omogenă, fără cocoloașe.

Spălați și curățați două mere, apoi tăiați-le cubulețe (îndepărtați sâmburii), apoi adăugați-le în amestec. Amestecați puțin pentru a se distribui uniform.

Tava cu un diametru de 26 cm, tapetați-o cu hârtie de copt pe fund, iar marginile ungeți-le cu unt și presărați făină.

Turnați compoziția pregătită în tavă și nivelați suprafața. Agitați puțin tava, pentru a scoate eventualele bule de aer.

Deasupra presărați o mână de nuci tăiate mărunt și puneți la copt în cuptorul preîncălzit la 180 sau 200 de grade și coaceți timp de aproximativ 40 de minute.

Ajustați coacerea în funcție de cuptorul dvs., iar prăjitura este gata când o înțepați cu un băț de lemn și acesta iese uscat.

 


 

Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească puțin. Îndepărtați cercul, întoarceți prăjitura pentru a îndepărta hârtia, apoi, după ce o așezați pe o farfurie de servire, presărați deasupra zahăr pudră.