Uncategorized

UN TORT FOARTE SĂNĂTOS ÎN 5 MINUTE…

În blender puneți trei banane curățate, tăiate în bucăți mici, adăugați 30 g de cacao pudră și o linguriță de scorțișoară (cine dorește, opțional), apoi mixați bine până obțineți un piure uniform de banane.
Amestecul obținut de banane și cacao adăugați-l în 300 g de fulgi de ovăz. Amestecați cu o lingură sau spatulă până se uniformizează complet și se distribuie uniform, apoi împărțiți amestecul în două părți egale.

 

 

Un tavă mică pentru tort tapetați-o cu hârtie de copt pe fund și pe laterale, apoi turnați o jumătate din amestec, distribuiți uniform și apăsați puțin pentru a obține „crusta”, respectiv baza tortului.
Luați o banană mai mare și tăiați-o în rondele cu grosimea de 2-3 mm. Așezați-le peste baza de fulgi de ovăz și acoperiți întreaga suprafață. Deasupra presărați a doua jumătate din amestec.

 

 

 

Distribuiți uniform, apăsați cu lingura/spatula și uniformizați suprafața. Acoperiți deasupra cu folie alimentară transparentă și lăsați tortul în frigider timp de 3 ore pentru a se răci bine și a se întări.

 

 

 

PENTRU DECORARE/glazură: În blender puneți o banană curățată și tăiată, adăugați o lingură plină de cacao organică, apoi mixați până obțineți un sos frumos și fin. Aplicați-l pe tort, ungeți-l deasupra, apoi presărați nuci sau alune măcinate.