Uncategorized

„Un mic dejun foarte gustos în 5 minute…

Când nu aveți mult timp și doriți să pregătiți ceva gustos pentru micul dejun, amintiți-vă de această rețetă. Aluatul se frământă în 5 minute, iar apoi doar trebuie întins, tăiat și prăjit. Iată ce vă este necesar:

INGREDIENTE NECESARE: 80 g brânză fină (feta sau cremă de brânză), 80 g cașcaval ras, 2 ouă, 3 cepe verzi, 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, 90 ml lapte, puțină sare după gust, 360 g făină, 1 pliculeț praf de copt (10 g).

MOD DE PREPARARE: Spălați bine cepele verzi și pătrunjelul, scurgeți-le de apă și tocați-le mărunt.

Într-un vas mai adânc, pasați brânza până devine cremoasă, apoi adăugați toate celelalte ingrediente.

La final, adăugați făina cernută amestecată cu praful de copt. Frământați un aluat moale și nelipicios. Când devine compact, turnați-l pe o suprafață de lucru presărată cu făină.

Împărțiți-l în două părți, iar din fiecare parte formați o minge. Dacă este necesar, presărați puțină făină pentru a nu se lipi și întindeți o foaie rotundă cu grosimea de 6-8 mm.

Tăiați triunghiuri. Într-o tigaie, încălziți ulei la o adâncime de 1-2 cm, la o temperatură medie, apoi adăugați triunghiurile și prăjiți-le câteva minute până devin aurii.

 



Apoi, întoarceți-le pe cealaltă parte și prăjiți-le puțin mai mult, până devin aurii și de acea parte. Scoateți-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.”**