Uncategorized

„La toată lumea îi place acest prânz… CHIFTELE ÎN SOS… Foarte rapid și ușor…”

Prânzul preferat se prepară foarte rapid și ușor – cele mai bune chiftele în sos. Iată ce aveți nevoie:

Pentru chiftele aveți nevoie de: 500 g carne tocată, 1 ceapă roșie, 3 căței de usturoi, 1 ou, 2 linguri pesmet. Condimente: sare, legume uscate măcinate (vegeta), piper negru, boia de ardei măcinată și pătrunjel, puțin făină pentru tăvălirea chiftelelor.

Pentru sos aveți nevoie de: uleiul în care s-au prăjit chiftelele, 1 lingură unt, 1 lingură făină, 200 ml piure de roșii. Condimente: sare, legume uscate măcinate (vegeta), piper negru, boia de ardei măcinată, busuioc, 2 foi de dafin și pătrunjel (ajustați cantitatea condimentelor după preferințe), 700 ml apă călduță.

Când fierb, chiftelele se fierb timp de 40 de minute la temperatură moderată.

MOD DE PREPARARE: Tăiați legumele mărunt, apoi împreună cu carnea tocată și condimentele, amestecați-le bine pentru a se combina într-un amestec uniform. Formați bile și tăvăliți-le în făină.

Într-un vas adânc, încălziți uleiul la temperatura moderată, apoi prăjiți chiftelele până devin aurii pe toate părțile. Scoateți chiftelele pe o farfurie, iar în uleiul în care s-au prăjit adăugați un cub de unt pentru a se topi.

Apoi, adăugați o lingură de făină și amestecați pentru a se desface cocoloașele și pentru a se prăji puțin. Apoi adăugați o cană de piure de roșii și amestecați.

Adăugați treptat 700 ml de apă călduță, amestecând continuu. Condimentați după gust, apoi puneți chiftelele înapoi în cratiță și lăsați-le să fiarbă împreună la foc mic, sub capac, aproximativ 40 de minute sau până ajung la consistența dorită.

 



Amestecați ocazional și verificați. La sfârșit, adăugați pătrunjel uscat sau proaspăt. Serviți cu piure de cartofi sau garnitură la alegere.”