Uncategorized

„Lasagna Cordon Bleu cu Pui”

Încălzește cuptorul la aproximativ 400°F (200°C).
Pentru a fierbe, adaugă puțină sare într-o oală mare cu apă. După ce apa dă în clocot, adaugă foile de lasagna și fierbe-le, amestecând ocazional, aproximativ 8 minute sau până când sunt fragede, dar încă ferme la mușcătură. Scurge-le.
Într-o cratiță medie, topește untul. Adaugă brânza cremă și amestecă până când brânza începe să se topească, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 5 minute. Toacă niște ceapă și adaugă sare și piper negru. Brânza cremă și laptele cald se bat împreună până devin cremoase. Adaugă 1 1/2 căni de brânză elvețiană și amestecă. După ce brânza s-a topit și sosul s-a îngroșat, aproximativ 5-10 minute, adu sosul la fierbere și amestecă regulat. Ia cratița de pe foc.
Toarnă 3/4 cană de sos de brânză pe fundul unei tăvi de copt cu diametrul de 9×9 inch (aprox. 23×23 cm). Așază 1/3 din foile de lasagna, apoi pune jumătate din puiul gătit și jumătate din șuncă. Adaugă 1 cană de sos deasupra șuncii și puiului. Continuă cu jumătate din restul foilor de lasagna, apoi jumătate din puiul și șunca rămase, și încă o cană de sos de brânză. Repetă straturile, dacă este necesar. La final, adaugă restul foilor de lasagna, sosul, 1/2 cană de brânză elvețiană, pesmet și condimente italiene deasupra. Acoperă tava cu folie de aluminiu.

 


 

După aproximativ 25 de minute de coacere într-un cuptor preîncălzit, caserola ar trebui să fie fierbinte și să facă bule. După încă 10 minute de coacere fără folie, pesmetul ar trebui să fie auriu. Lasă preparatul să se odihnească 5-10 minute înainte de a-l consuma.”