Uncategorized

Saleuri-Furnarini… Le frământ în 5 minute și le servesc ca garnitură…

De mult timp nu mai fac pâinișoare-furnarini pentru oaspeți când vin în vizită, ci prepar aceste delicioase saleuri pe care le servesc cu supă, salată și carne, și sunt perfecte și ca gustare cu ceai. De asemenea, copiii le adoră adesea pentru micul dejun, chiar mai mult decât plăcintele sau pâinea de casă.

Ingredientul principal care face ca aceste bastonașe să fie moi și gustoase este brânza de vaci. Puteți folosi doar brânză sau cașcaval, dar eu de mult timp le prepar cu brânză proaspătă de vaci. Se pot pregăti în versiune sărată sau dulce și se pot servi cu o cremă dulce sau sărată.

INGREDIENTE:

  • 250 g brânză de vaci,
  • 100 g cașcaval ras,
  • 200 g făină de grâu,
  • 30 g unt,
  • 1 ou,
  • 1 linguriță condimente după gust (pot fi semințe măcinate, cum ar fi chimen, susan, oregano, chili, scorțișoară…)

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu oul. Adăugați toate condimentele dorite pentru a aroma preparatul sau puneți doar puțină sare. Apoi adăugați untul topit și răcit și amestecați.

Radeți fin cașcavalul și adăugați-l în amestecul de brânză și ou. Începeți să adăugați treptat făina. La început amestecați cu o lingură, apoi frământați cu mâna până obțineți un aluat dens.

Formați o bilă din aluat, înfășurați-o în folie transparentă sau puneți-o într-o pungă și lăsați-o la frigider să se răcească bine, aproximativ o jumătate de oră.

Răsturnați aluatul răcit pe o suprafață de lucru presărată cu puțină făină, apoi întindeți-l cu un sucitor într-o foaie de grosime medie. Tăiați-l în fâșii subțiri (puteți face forme și figuri din foaie, dar eu le fac întotdeauna ca bastonașe subțiri).

 



Așezați bastonașele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, aproximativ 25 de minute, până devin aurii. Din această cantitate ies aproximativ 40 de bastonașe. Dacă doriți, puteți dubla cantitatea.