Uncategorized

Guguluf rapid cu vișine… Îl fac tot anul, nu are egal…

Se prepară foarte simplu, nu este nevoie de mare îndemânare! Mai întâi se bat toate ingredientele lichide, apoi se amestecă cu ingredientele uscate.

Compoziția obținută se toarnă în forma de guguluf pregătită și se coace timp de 40 de minute. Așteptați puțin să se răcească, apoi bucurați-vă de desert. Mai jos în text vă așteaptă încă o rețetă…

Ingrediente necesare: 4 ouă, 2 căni de zahăr, 1 cană de unt topit, 1,5 căni de iaurt gros, 2 căni de făină, 2 plicuri de zahăr vanilat, 1 plic de praf de copt, 400 g vișine +-, 1-2 linguri de griș și puțin zahăr pudră.

Mod de preparare: Se amestecă separat ingredientele uscate și lichide, apoi se combină într-o compoziție omogenă. Cel mai bine este să separați albușurile și să le bateți spumă, adăugând treptat zahărul și vanilia.

După ce obțineți o spumă tare, începeți să adăugați gălbenușurile unul câte unul. Apoi adăugați untul topit și răcit, iaurtul și amestecați bine pentru a omogeniza compoziția.

Amestecați făina cu praful de copt, cerneți-le și adăugați-le în compoziție. Amestecați cu o lingură sau spatulă (sau la viteză mică cu mixerul).

Dacă folosiți vișine congelate, decongelați-le, presărați-le cu puțin zahăr și 1-2 linguri de griș, apoi adăugați-le în compoziție și amestecați.

Ungeți și tapetați forma, turnați compoziția uniform și nivelați. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute.

GUGULUF CU VIȘINE ȘI CIOCOLATĂ

Ingrediente necesare: 3 ouă, 2 căni (de 200 ml) de zahăr brun, 1 cană de lapte, 1 cană de ulei, 2 plicuri de zahăr vanilat, 1 linguriță de extract de rom, 2 căni de făină, 80 g de ciocolată, 1 cană de vișine, puțin zahăr pudră pentru decor, 1 linguriță de cafea solubilă.

Mod de preparare: Într-un castron mai adânc puneți făina, zahărul vanilat și praful de copt. Într-un alt castron, bateți spumă ouăle cu zahărul. Când devin albe și cremoase, adăugați laptele, uleiul, extractul de rom și amestecați.

Topiți ciocolata la foc mic sau la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Adăugați o linguriță de cafea și amestecați. Scurgeți vișinele de suc și presărați-le cu puțină făină, scuturând excesul.

În compoziția umedă adăugați ingredientele uscate și amestecați ușor cu o lingură sau spatulă până când compoziția se omogenizează.

Ungeți și tapetați forma de guguluf, turnați în ea aproximativ două treimi din compoziție. În ultima treime adăugați ciocolata.

Repartizați vișinele în aluat, apoi turnați deasupra compoziția cu ciocolată (o treime din aluat amestecat cu ciocolată).

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și, când este bine încălzit, coaceți până când scobitoarea iese uscată (aproximativ 40 de minute).

 


 

Lăsați guguluful copt să se răcească puțin, apoi când este călduț scoateți-l din formă. Presărați-l cu zahăr pudră și tăiați-l felii.